Dačić sa novim šefom Kancelarije Saveta Evrope

Izvor: RTS, 07.Nov.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa novim šefom Kancelarije Saveta Evrope

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je novog šefa Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijasa Flesenkempera.
Dačić je ocenio da je dosadašnja saradnja sa Kancelarijom SE u Beogradu bila jako dobra i izrazio očekivanje da će se dobra saradnja Srbije i Saveta Evrope nastaviti i u mandatu Flesenkmpera.

Naglasio da je u poslednjih 15 godina od prijema Srbije u članstvo Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evrope ostvaren značajan napredak i da je Srbija ostvarila gotovo sve preuzete obaveze.
Šef srpske diplomatije istakao da je naše čvrsto opredeljenje za članstvo u Evropskoj uniji i da na svom evropskom putu nastavljamo da sprovodimo reforme u oblasti ljudskih prava, demokratije i vladavine prava.
Naglasio je da su u tom kontekstu doprinos i pomoć Saveta Evrope od nemerljivog značaja, saopštilo je Ministarstvo.
Razmatrana su i pitanja saradnje Srbije i Saveta Evrope na zajedničkim programima, kao i buduće aktivnosti na obeležavanju 70. godišnjice od nastanka Saveta Evrope, čija je centralna proslava planirana za jesen 2019. godine.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić sa novim šefom Kancelarije Saveta Evrope

Izvor: Blic, 07.Nov.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novog šefa Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobiasa Flesenkempera.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.