Dačić sa ambasadorom Libije o ekonomskoj saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2022, 15:38

Dačić sa ambasadorom Libije o ekonomskoj saradnji

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić primio je danas u posetu ambasadora Države Libije Mohameda Galbuna.

Diplomatski odnosi dve zemlje uspostavljeni su 1955. godine, Libija je bila jedan od najznačajnijih arapskih partnera bivše Jugoslavije i Srbije, a okosnicu te saradnje činili su građevinarstvo, zdravstvo i vojna industrija, podsetio je Dačić.

Predsednik skupštine je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se upravo zato u Srbiji s pažnjom prate događaji u Libiji, uz želju da tamo preovladaju stabilnost, jedinstvo i mir, kako bismo mogli da radimo na uvećanju ekonomske razmene i saradnje u svim oblastima društvenog života.

Ambasador Galbun je rekao da mu je cilj da tokom ambasadorskog mandata odnose između Srbije i Libije vrati na nekadašnji nivo i dodatno unapredi.

Istakao je da je, bez obzira na unutrašnje stanje u zemlji, Libija uvek bila miroljubiva zemlja, spremna i otvorena za saradnju u različitim oblastima, navedeno je u saopštenju Kabineta predsednika parlamenta.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.