Dačić sa Dolom o holandskom predsedavanju EU

Izvor: RTS, 22.Jan.2016, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa Dolom o holandskom predsedavanju EU

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je ambasadora Holandije Hendrik Gerit Kornelis van den Dola koji mu je predstavio prioritete holandskog predsedavanja Savetu Evropske unije u prvoj polovini 2016. godine.
Dol je Dačića obavestio o najvažnijim susretima na visokom nivou koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će biti održani u Amsterdamu i preneo da očekuje učešće Dačića na Neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova država članica Evropske unije i kandidata koji će biti održan 5. i 6. februara 2016, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je i izneo uverenje da će Holandija nastaviti da podržava Srbiju u otvaranju novih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom i dodao da prioritete holandskog predsedavanja Srbija prepoznaje kao važna pitanja koja treba rešavati, a Srbija će u tom procesu biti konstruktivan partner.
Sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi u usponu, bez otvorenih pitanja. Posebno su istakli da postoji prostor za njihovo dalje unapređenje u oblasti ekonomske saradnje.
Ministar spoljnih poslova Srbije razgovarao je i sa zamenicom izvršnog direktora Unicefa Jokom Brant o izbegličkoj i migrantskoj krizi, a posebno o položaju najranjivijih, poput dece i majki sa bebama.

Na sastanku se razgovaralo i o načinu na koji Unicef, u saradnji sa Vladom Srbije i partnerskim agencijama Ujedinjenih nacija, doprinosi poboljšanju situacije sa izbeglicama na terenu.
Brant je pohvalila izuzetne napore koje Vlada Srbije ulaže u rešavanje aktuelne krize, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
Dačić i Brant su ocenili da je dugogodišnja zajednička saradnja Srbije i Unicefa, koja datira još iz 1947. godine, veoma uspešna, kao i da će se nastaviti rad na njenom unapređenju.
 
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić sa Dolom o holandskom predsedavanju EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2016

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Holandije Hendrik Gerit Kornelis van den Dola koji mu je predstavio prioritete holandskog predsedavanja Savetom Evropske unije u prvoj polovini 2016. godine...Dol je Dačića obavestio o najvažnijim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.