Dačić razgovarao sa Vučićem: Treba da nastavimo saradnju, teška vremena su pred nama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2022, 15:09

Dačić razgovarao sa Vučićem: Treba da nastavimo saradnju, teška vremena su pred nama

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, nakon razgovora sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem, da su se saglasili da, imajući u vidu da dele iste političke ciljeve, treba da nastave političku saradnju u najboljem interesu Srbije i u ovim teškim i turbulentnim vremenima koja su pred nama.

Dačić je za "Novosti" rekao da će se razgovori nastaviti već početkom sledeće sedmice, a nakon toga će predloge o nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnje uputiti na odlučivanje stranačkim organima.

Napominjući da je sa Vučićem govorio u ime cele svoje izborne liste, Dačić je kazao i da danas nije bilo reči o personalnim rešenjima.

"Na sastanku je izražena zajednička saglasnost oko nastavka naše političke saradnje. Vučić i ja smo ocenili da su postignuti istorijski rezultati u poslednjih 10 godina, koliko traje i naša koalicija", rekao je Dačić.

Dodao je da su te istorijske promene vidljive u svim oblastima - od finansijske konsolidacije, rasta proizvodnje i stranih investicija, stope zaposlenosti, izgradnje infrastrukturnih objekata širom zemlje...

"Jednom rečju, stvoreni svi preduslovi za ekonomski prosperitet i bolji standard građana", rekao je Dačić.

On je naveo i da se sa Vučićem saglasio da je na međunarodnom planu ojačana pozicija Srbije koja, kaže, danas predstavlja važan faktor u svetu, ima najbliže odnose sa svim najvažnijim državama, uspeva da nalazi nove prijatelje, a da ne izgubi nijednog starog.

"Konstatovali smo, takođe, da je pitanje Kosova i Metohije ponovo vraćeno na dnevni red i da se bez Srbije ne može donositi odluka o statusu. Takođe, zahvaljujući našim naporima, 23 zemlje povukle su priznavanje nezavisnosti tzv. Kosova. I ono što je najbitnije - u Srbiji, zahvaljujući našoj koaliciji, postoji politička stabilnost što je preduslov za napredak zemlje", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.