Dačić premijer jer  bi Tadić da osigura buduću  vladu

Izvor: Blic, 13.Dec.2010, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić premijer jer bi Tadić da osigura buduću vladu

BEOGRAD - Istraživanja javnog mnjenja pokazuju blagu prednost naprednjaka u odnosu na demokrate i ako lider DS Boris Tadić želi da zadrži dosadašnje koalicione partnere, spreči ih da priđu Tomi Nikoliću i osigura ostanak na vlasti, mora već sad da manjim partnerima da ponude koje će ih vezati za DS. Jedna od njih je premijerska stolica za Ivicu Dačića, predsednika SPS.

Pravilo da najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranka daje premijera demokrate su već jednom prekršile i opekle se jer je taj premijer mandat vratio narodu, a ne predsedniku Srbije, koji mu ga je dao. Ako sada odluče da i pre izbora ponude premijerski mandat Ivici Dačiću, lideru SPS, demokrate neće ponoviti istu grešku, ali će napraviti novu i zato su, kad je ideja glasno izgovorena, uticajni članovi DS poslali negativne reakcije.

Pitanje je, ipak, da li lider DS Boris Tadić to može da izbegne ako želi da sačuva vlast i posle narednih izbora.

- Ponuda bi bila ustupanje prevelikog kolača vlasti manjem partneru, ali ako se to ipak dogodi, DS ne bi poslala dobar signal biračima, jer bi to značilo kapitulaciju pred problemima. Nakon sledećih izbora nastaće veliko pogađanje i trgovina i tada će i SNS doći u situaciju da ponudi najviše malim strankama, kao što je to sada u mogućnosti DS. Politika je stvar interesa i biće interesantno gledati ko će nuditi više - kaže za „Blic" Jovo Bakić, politički analitičar.

Koji se ministri pominju kao višak

- Vuk Jeremić,diplomatija

- Slobodan Milosavljević,trgovina

- Saša Dragin,poljoprivreda

- Svetozar Čiplić,ljudska prava

- Bogoljub Šijaković,vera

- Verica Kalanović,NIP

- Petar Škundrić,energetika

- Žarko Obradović,prosveta

Opširnije u štampanom izdanju.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.