Ivica Dačić novi premijer

Izvor: S media, 12.Dec.2010, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivica Dačić novi premijer

Demokratska stranka spremna je da zameni dosadašnjeg premijera Mirka Cvetkovića i da na njegovo mesto postavi Ivicu Dačića, saznaje “Blic” iz izvora u Vladi Srbije.

Pregovori o rekonstrukciji Vlade trebalo da bi da počnu odmah posle stranačkih izbora u Demokratskoj stranci, a demokrate ovom ponudom koju upućuju Socijalističkoj partiji Srbije žele da socijalistima dokažu da ih smatraju strateškim partnerima.

To potvrđuje i izjava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Borisa Tadića na izbornom kongresu SPS o tome da će dve stranke “kreirati budućnost u deceniji koja dolazi“.

Naši izvori navode da je Mirko Cvetković već u nekoliko navrata poručivao da ne može da vodi Vladu u kojoj svi "trče" u Predsedništvo na Andrićev venac, pa je stav DS da bi funkciju trebalo ponuditi Ivici Dačiću kao jednom od lidera vladajuće koalicije.

- Dačić ima svoju računicu da bi, ako bude postavljen na mesto premijera, mogao da računa na dve stvari - prodaju „Telekoma“ i prodaju „Maksija“. Ovo drugo je značajno jer bi kompanija "Delez" koja kupuje trgovinski lanac morala da isplati više stotina miliona evra dugova dobavljačima. Sve to bi bilo značajan stimulans u predizbornoj godini i samo bi podiglo rejting Dačića kao premijera koji donosi boljitak - tvrdi naš sagovornik upućen u detalje plana.

Lider SPS ostaviće na mestu ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića jer je na stranačkim izborima dokazao da ima veliku podršku u stranci. S obzirom na to da je trenutno na stolu dogovor da se DS odrekne pet ministarstava, a SPS i G17 po tri, Dačić će morati da se zahvali ministru prosvete Žarku Obradoviću i ministru energetike Petru Škundriću.

Obradović bi se više bavio strankom, dok je razlog za smenu Škundrića podjednako nezadovoljstvo DS i Dačića njegovim radom kao ministra. To znači da bi pored Dačića i Mrkonjića, koaliciju koju su predvodili socijalisti predstavljao samo još Jovan Krkobabić kao potpredsednik Vlade. Njega ne bi mogli da pomeraju i zbog stabilne većine vladajuće koalicije u parlamentu.

Opširnije u štampanom izdanju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivica Dačić novi premijer

Izvor: Blic, 12.Dec.2010

BEOGRAD - Demokratska stranka spremna je da zameni dosadašnjeg premijera Mirka Cvetkovića i da na njegovo mesto postavi Ivicu Dačića, saznaje “Blic” iz izvora u Vladi Srbije...Pregovori o rekonstrukciji Vlade trebalo da bi da počnu odmah posle stranačkih izbora u Demokratskoj stranci, a demokrate...

Nastavak na Blic...

Mićunović: Nerealno da Dačić bude premijer

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2010, 00:48

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da nije realna mogućnost da Ivica Dačić bude premijer, jer bi to izazvalo konflikte u vladajućoj koaliciji.

Nastavak na Radio 021...

Ivica Dačić novi premijer

Izvor: SrbijaNet.rs, 13.Dec.2010

Demokratska stranka će zameniti dosadašnjeg premijera Mirka Cvetkovića i na njegovo mesto postaviti Ivicu Dačića, saznaje “Blic” iz izvora u Vladi Srbije. Ovom ponudom demokrate socijalistima žele da dokažu da ih smatraju strateškim partnerima. To potvrđuje i izjava Borisa Tadića na...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Ivica Dačić novi premijer

Izvor: Šumadija Press, 13.Dec.2010

Ivica Dačić bi mogao da preuzme mesto premijera posle rekonstrukcije Vlade Srbije, piše “Blic“ pozivajući se na izvore u Vladi.

Nastavak na Šumadija Press...

Mićunović: Nije realno da Dačić bude premijer

Izvor: Deutsche Welle, 13.Dec.2010

Demokratska stranka spremna je da zameni premijera Mirka Cvetkovića i da na njegovo mesto postavi Ivicu Dačića, piše „Blic“ pozivajući se na izvor u Vladi Srbije. Dragoljub Mićunović kaže da to nije realno…

Nastavak na Deutsche Welle...

Promene u Vladi - Ivica Dačić novi premijer

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Dec.2010

BEOGRAD - Kako saznaje Blic, iz izvora u Vladi Srbije, Demokratska stranka spremna je da zameni dosadašnjeg premijera Mirka Cvetkovića i da na njegovo mesto u poslednjih petnaest meseci postavi Ivicu Dačića.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Dačić premijer jer bi Tadić da osigura buduću vladu

Izvor: Blic, 13.Dec.2010

BEOGRAD - Istraživanja javnog mnjenja pokazuju blagu prednost naprednjaka u odnosu na demokrate i ako lider DS Boris Tadić želi da zadrži dosadašnje koalicione partnere, spreči ih da priđu Tomi Nikoliću i osigura ostanak na vlasti, mora već sad da manjim partnerima da ponude koje će ih vezati...

Nastavak na Blic...

Boris Tadić neće da menja Cvetkovića

Izvor: Press, 13.Dec.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić nije ponudio lideru SPS Ivici Dačiću mesto premijera u novoj, rekonstruisanoj Vladi Srbije, rečeno je Pressu u kabinetu predsednika. Dnevnik „Blic" objavio je da je DS Dačiću ponudio mesto predsednika Vlade.- Dačiću...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.