Blic: Ivica Dačić novi premijer

Izvor: B92, 13.Dec.2010, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Ivica Dačić novi premijer

Beograd -- Ivica Dačić bi mogao da preuzme mesto premijera posle rekonstrukcije Vlade Srbije, piše "Blic" pozivajući se na izvore u Vladi.

Prema pisanju ovog lista, Demokratska stranka je spremna da fotelju Mirka Cvetkovića ustupi Ivica Dačiću kao dokaz da socijaliste smatraju strateškim partnerima.

Pregovori o rekonstrukciji Vlade, kako se navodi, trebalo da bi da počnu odmah posle stranačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbora u Demokratskoj stranci.

Izvori "Blica" tvrde da je Mirko Cvetković već u nekoliko navrata poručivao da ne može da vodi Vladu u kojoj svi "trče" u Predsedništvo na Andrićev venac, pa je stav DS-a da bi funkciju trebalo ponuditi Ivici Dačiću kao jednom od lidera vladajuće koalicije.

Sagovornici lista navode da bi Dačić kao premijer mogao da računa na prodaju "Telekoma", ali i prodaju "Maksija", koja je naročito značajna budući da bi novi vlasnik morao da isplati više stotina miliona evra dugova dobavljačima.

Sve to bi, tvrde izvori "Blica", bilo značajan stimulans u predizbornoj godini i samo bi podiglo rejting Dačića kao premijera koji donosi boljitak.

Ipak, kao što to zahteva predloženi dogovor o rekonstrukciji Vlade, SPS bi morao da se odrekne određenih ministarskih pozicija.

Najizvesnije je da će funkcije zadržati ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, zbog velike podršce u stranci, i potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić, zbog stabilne većine vladajuće koalicije u parlamentu.

Tako će svojih mesta u Vladi najverovatnije morati da se odreknu ministar prosvete Žarko Obradović i ministar energetike Petar Škundrić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.