Dačić pozvao Gutereša da poseti Srbiju

Izvor: N1 televizija, 23.Dec.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić pozvao Gutereša da poseti Srbiju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa novoizabranim generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom i ponovio da je Srbija posvećena miru, stabilnosti i izgradnji poverenja u regionu i da očekuje nastavak delovanja UNMIK u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom na Kosovu i Metohiji.

Dačić je još jednom čestitao Guterešu, koji stupa na dužnost 1. januara, na imenovanju i poželeo mu uspešno obavljanje odgovorne dužnosti generalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sekretara UN, organizacije koja ima istorijski doprinos u očuvanju i izgradnji mira u svetu.

Dačić je istakao da je Srbija posvećena miru, stabilnosti i izgradnji poverenja u regionu, kao i da očekujemo nastavak delovanja UNMIK u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom na Kosovu i Metohiji.

Šef srpske diplomatije pozvao je Gutereša da sledeće godine poseti Srbiju i, između ostalog, zvanično otvori UN kuću koju je Vlada Srbije besplatno ustupila na korišćenje u narednih deset godina UN timu u Srbiji, kako bi sve UN agencije, programi i fondovi u Srbiji bili pod istim krovom, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.