Dačić osudio incident ispred Skupštine:To nije politički čin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić osudio incident ispred Skupštine:To nije politički čin

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić osudio je danas sinoćnji incident ispred Skupštine Srbije kada su učesnici protesta s pojedinim vođama opozicije pokušali jarbolom od zastave da polome staklo na njenim ulaznim vratima i poručio da takvo ponašanje državni ograni treba da sankcionišu.

"Najoštrije osuđujemo takvo ponašanje, jer je to pokazatelj jednog ekstremizma i nasilja koji šire >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pojedine opozicione stranke i njihovi lideri, i to zaista zahteva reakciju državnih organa", rekao je Dačić odgovarajući na pitanja medija uoči početka sednice Glavog odbora SPS-a.

On je ocenio da sinoćni incident ispred Skupštine Srbije nije politički događaj.

"Neke stranke očigledno mogu da uđu u Skupštinu samo ako provale, umesto da uđu na izborima. Zato i neće da učestvuju na izborima, to je za njih jedina dobitna kombinacija", istakao je Dačić.

Na pitanje novinara da li se sinoćnim događajem ponavlja 5. oktobar, Dačić je odgovorio da istorija može da se ponovi ili kao tragedija ili kao farsa.

"U ovom slučaju, mislim da je to i tragedija - zato što se ponavljaju neke slike koje samo nanose štetu Srbiji, a s druge strane i farsa - zato što su u pitanju političke stranke koje nemaju gotovo nikakvu političku podršku u biračkom telu Srbije", naveo je Dačić.

Primetio je da to što je manja podrška tim političkim strankama, one više pristupaju ekstremizmu i nasilju, dodajući da "mržnja i ostrašćenost" pojedinih predstavnika opozicije nikada nisu bile tako prisutne kao danas.

"Danas pokušavaju da predstave da je politički legitimno kada crtate nekome metu i kažu da su to metafore. U listu 'Identitet' pred ubistvo Đinđića je objavljen jedan tekst da je 'Đinđić meta slobodnog strelca'. Na žalost, to se i desilo", podsetio je Dačić.

Prema njegovim rečima, danas neko pokušava da "izvrgne ruglu" kada se slična situacija ponavlja sa akutelnim predsednikom Srbije.

"Obaveza je svih ne samo da osude nego da sankcionišu takve pozive, podstrekivanje na ubistvo Vučića. S druge strane, svaki dan se fabrikuju laži, afere i protiv njega i njegove porodice, a to je još jedan pokazatelj sredstava koji se koriste u ovoj političkoj borbi, koja više nije politička", zaključio je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić osudio incident ispred Skupštine, pozvao državne organe da reaguju

Izvor: Danas, 08.Dec.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić osudio je danas incident ispred Skupštine tokom protesta Jedan od pet miliona i naveo da takvo ponašanje zahteva reakciju državnih organa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.