Dačić o legalizaciji ustaškog pokliča u Hrvatskoj: Protiv Srba sve dozvoljeno

Izvor: Večernje novosti, 04.Jun.2020, 22:56

Dačić o legalizaciji ustaškog pokliča u Hrvatskoj: Protiv Srba sve dozvoljeno

Da li je danas moguće bilo gde u Evropi odobriti upotrebu fašističkih simbola iz Drugog svetskog rata, zastava, kukastog krsta ili pokliča "Zig hajl" i "Hajl Hitler" MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da Odluka Visokog prekršajnog suda u Hrvatskoj da dozvoli upotrebu ustaškog pokliča "Za dom spremni" predstavlja još jednu potvrdu relativizacije zločina iz vremena fašističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << NDH i uvredu za sve žrtve fašizma za vreme Drugog svetskog rata.On je u izjavi Tanjugu rekao da odluka Visokog prekršajnog suda u Zagrebu, da poklič "Za dom spremni" na početku pesme "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira, zaslužuje reakciju međunarodne zajednice. - Da li je danas moguće bilo gde u Evropi odobriti upotrebu fašističkih simbola iz Drugog svetskog rata, zastava, kukastog krsta ili pokliča "Zig hajl" i "Hajl Hitler"?! I kako objasniti da se to dešava u državi koja trenutno predsedava Evropskom unijom. Jedino time da je sve što je upereno protiv Srba dozvoljeno - zaključio je Dačić. Inače, je na zahtev vladajućih partija u Austriji, Narodne partije (OVP) i Zelenih, odloženo usvajanje inicijative za zabranu ustaške komemoracije u Blajburgu na Odboru za unutrašnjo-politička pitanja austrijskog parlamenta. Protekle nedelje su sve parlamentarne partije, izuzev Slobodarske stranke (FPO), odlučile da podnesu zajedničku inicijativu za zabranu godišnjeg ustaškog okupljanja u Blajburgu, kojom pozivaju ministra unutrašnjih poslova Karla Nehamera da razmotri sve pravne mogućnosti da se taj skup zabrani od iduće godine.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dačić o Grenelovoj poseti: Promenio se odnos snaga

Izvor: 011vodič.com, 05.Jun.2020, 02:20

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da poseta američkog izaslanika Ričarda Grenela Beogradu ima pozitivan predznak, jer on sam akcenat više stavlja na ekonomske teme.. „To su korisne inicijative i pokazuju da je promenjen odnos američke administracije. Nisu Amerikanci promenili...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.