Dačić nudi ostavku

Izvor: B92, 28.Nov.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić nudi ostavku

Beograd -- Ivica Dačić kaže da izjavama o Kosovu nije prizivao novi rat i ponudio je svoju funkciju na raspolaganje, ukoliko je time narušio nacionalni interes.

"Šta je trebalo da kažem? Hvala,Tači, pobij sve Srbe na severu Kosova. To je kao kada bi neko rekao: 'Krivi su ovi što su branili poštu od pljačkaša', rekao je ministar unutrašnjih poslova novinarima nakon uručenja plaketa policajcima povređenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilikom pljačke banke na Karaburmi.

Dačić je pozvao premijera Kosova Hašima Tačija i Srbe na severu Kosova da ne izazivaju incidente i da ostanu hladne glave.

"Ako sam ja kriv, podneću ostavku. Nikada nisam pozivao na rat, već sam pozvao Tačija da ga ne izaziva", rekao je on i dodao da je to trebalo da kaže međunarodna zajednica.

Dačić je kritikovao to što se na jugu Srbije toleriše isticanje albanskih zastava povodom 28. novembra - Dana zastave Albanije i upitao da li su Albanci u Srbiji manjina Albanije ili Kosova.

"Pogledajte da li će se na takvim skupovima primetiti srpske zastave. Kada sam bio u Klivlendu, sa obe strane stajale su i srpska i američka zastava", rekao je on.

Podsetimo, Dačić je prošle sedmice izjavio da kosovski premijer Hašim Tači "mora da zna da napadom na Srbe i Kosovsku Mitrovicu napada i Beograd i da Srbija to ne može mirno da gleda", ocenjujući da bi odbijanje rata kao mogućnosti bila pogrešna poruka Tačiju, zato što je potrebna ravnoteža straha zbog bezbednosti u regionu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić pozvao Srbe da ne nasedaju na provokacije

Izvor: Blic, 28.Nov.2011

Zamenik predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji da "zadrže hladne glave" i da ne nasedaju na provokacije, i poručio da se mora stati na put svima koji su za sukobe...Dačić je, povodom sukoba Kfora i srpskog stanovništva u selu Jagnjenica na severu Kosova,...

Nastavak na Blic...

Dačić: Nisam prizivao novi rat na Kosovu

Izvor: EMportal, 28.Nov.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da izjavama o Kosovu nije prizivao novi rat i ponudio svoju funkciju na raspolaganje, ukoliko je time narušio nacionalni interes.

Nastavak na EMportal...

Ivica Dačić: Šta je trebalo da kažem? Hvala Thaci, pobij sve Srbe na severu Kosova!

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Nov.2011

BEOGRAD - "Ako sam ja kriv podneću ostavku. Nikada nisam pozivao na rat, već sam pozvao Thacija da ga ne izaziva".

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.