Izvor: Beta, 24.Jan.2014, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić nije podržao reforme

BEOGRAD, 24. januara 2014. (Beta) - Ministarstvo privrede Srbije, na čijem je čelu Saša Radulović, saopštilo je u petak da premijer Ivica i da se nije bavio ekonomskim aktivnostima Vlade.

"U dosadašnjem toku rada, predsednik Vlade nije bio prepreka bilo kakvim reformskim aktivnostima. Sa druge strane, nije bio ni podrška. Premijer, koji deluje kao da je pod pritiskom svakodnevnih napada preko žute štampe, do sada nije pokazivao veliki interes, niti se bavio ekonomskim aktivnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Vlade", navodi se u saopštenju.

Dačić se u petak sastao sa reprezentativnim sindikatima i dogovorio da će predloge zakona o privatizaciji i stečaju razmatrati Socijalno-ekonomski savet, pre nego što se nadju na dnevnom redu Skupštine Srbije.

Ministarstvo privrede navelo je u saopštenju da su protesti sindikata protiv donošenja zakona o privatizaciji i stečaju i protiv izmena Zakona o radu, "direktno instruisani od strane političkih partija u cilju zaustavljanja započetih reformi".

U saopštenju nije eksplicitno navedeno koje su to političke partije.

Ministarstvo privrede je navelo da je najava odustajanja od reformi bio "ničim izazvan neformalni sastanak održan 20. januara u obliku kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta, koji ne poznaje niti Zakon o Socijalno-ekonomskom savetu, niti Poslovnik o radu tog tela".

Na tom sastanku sa predstavnicima reprezentativnih sindikata i udruženja poslodavaca razgovarali su Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić koji je predsednik Srpske napredne stranke (SNS).
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.