Dačić i ministar Zimbabvea o kandidaturi za generalnog sekretara Svetske turističke organizacije

Izvor: Blic, 10.Jan.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i ministar Zimbabvea o kandidaturi za generalnog sekretara Svetske turističke organizacije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom turizma i uslužnih delatnosti Republike Zimbabvea Volterom Mzembijem u vezi sa kandidaturom Zimbabvea za novog generalnog sekretara Svetske turističke organizacije UN.

Ministar Mzebmi je, zahvalivši se na ovoj prilici, predstavio način na koji je izabran kao afrički kandidat za budućeg genseka ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizacije i izneo svoju viziju budućeg razvoja te organizacije.

Najvažniji elementi prezentacije ministra Mzebmija bili su potreba kvalitetnijeg strukturisanja Svetske turističke organizacije, finansiranja turizma i snažnijeg prepoznavanja njegove važnosti u modernom svetu. Sagovornik je naglasio i važnost jačanja saradnje između šest regionalnih Komisija koje deluju unutar pomenute organizacije.

Ministar Dačić se zahvalio na prezentaciji i istakao da će odluka o podršci Republike Srbije biti doneta posle upoznavanja sa planovima svih kandidata.

Predlog za izbor odgovarajućeg kandidata na funkciju generalnog sekretara, Izvršni savet Svetske turističke organzacije će uputiti Glavnoj skupštini koja je planirana za septembar 2017. godine u Kini.

U nastavku razgovora razmotreni su bilateralni odnosi Republike Srbije i Republike Zimbabve, uz obostranu spremnost na njihovo dalje jačanje i razvoj dinamike razmene poseta na visokom i najvišem nivou.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.