Dačić i Zanijer pozvali na temelju istragu ubistva Nemcova

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Zanijer pozvali na temelju istragu ubistva Nemcova

Predsedavajući OEBS, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, i generalni sekretar OEBS Lamberto Zanijer osudili su danas ubistvo ruskog opozicionog političara Borisa Nemcova i pozvali na brzu i temeljnu istragu.

"Upućujem svoje najdublje saučešće njegovoj porodici", rekao je Dačić.

On je izrazio uverenje da će "istražni organi brzo i temeljno istražiti ovaj incident i izvesti počinioce pred lice pravde", kaže se u saopštenju OEBS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Zanijer je rekao da "miroljubiva opozicija u svakom zdravom drušstvu treba da se neguje, i ona mora da bude zaštićena i bezbedna od svakog nasilja ili zastrašivanja". On je takođe naglasio da odgovorni moraju da odgovaraju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić: Uskoro odluka o produženju mandata misije OEBS-a

Izvor: Press, 03.Mar.2015, 17:31

Odluka o produženju mandata misije OEBS-a u Ukrajini biće usvojena uskoro, najavio je danas predsedavajući te organizacije, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. . Srbija, kao predsedavajući OEBS-u, koordinira...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.