Dačić i Tači sutra na Evropskom forumu u Austriji

Izvor: Blic, 15.Jun.2013, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Tači sutra na Evropskom forumu u Austriji

U samostanu Getvajg, u istoimenom mestu u Austriji, danas počinje dvodnevni Evropski forum Vahau, na kojem će sutra učestvovati i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači.

I Dačić i Tači će u Getvajg doputovati iz Njujorka gde su učestvovali na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj Kosovu i za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije potvr]eno da li će skup u Austriiji biti prilika i za razgovor srpskog i kosovskog premijera.

U programu skupa se navodi da će Dačić i Tači imati izlaganje drugog dana skupa, u nedelju.

Zajedno sa njima na završnoj plenarnoj sednici učestvovaće šef austrijske diplomatije Mihael Sspindeleger, kao i ministar spoljnih poslova Rumunije Titus Korlatean i ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Poposki.

Ovogodišnji Evropski forum Vahau održava se na temu "Iza krize - obrisi nove Evrope".

Austrijski zvaničnici veliku pažnju pridaju predstojećem zajedničkom učešću Dačića i Tačija na Evropskom forumu Vahau.

Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Sspindeleger izvinio se juče poslanicima u austrijskom parlamentu što nije prisustvovao u četvrtak sednici skupštine posvećenoj povlačenju austrijskih vojnika iz mirovne misije UN na Golanu.

On je kazao da nije mogao da dodje na sednicu zbog "priprema "istorijskog susreta" premijera Srbije i Kosova predstojećeg vikenda".

Evropski forum Vahau, koji zajedno organizuju 18. put Narodna partija Donje Austrije i Ministarstvo spoljnih poslova Austrije, koji će ove godine biti pod motom "Izvan krize - obrusi nove Evrope", posebnu pažnju posvećuje učešću Dačića i Tačija.

Kako se ističe u Beču, njihovo učešće biće "vrhunac" dvodnevnog skupa.

Predsednica Evropskog foruma Vahau Barbara Ssvarc je, u saopštenju, najavljujući da će u nedelju učestvoavti Dačić, Tači i ministri spoljnih poslova Rumunije i Makedonije, Titus Korlatean i Nikola Poposki, ocenila da se ovaj "skup pokazao ponovo kao platforma za diskusiju o velikim temema budućnostI Evrope".

Evropski forum Vahau održava se svake godine od 1995. , nakon što je Austrija pristupila EU, a razgovara se o evropskim temama, pre svega onima koje se tiču regionalne i susedske politike.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Tači sutra na Evropskom forumu u Austriji

Izvor: Akter, 15.Jun.2013

U samostanu počeo dvodnevni Evropski forum Vahau

Nastavak na Akter...

Dačić i Tači u nedelju na skupu u Austriji

Izvor: Beta, 15.Jun.2013

BEČ/BEOGRAD, 15. juna 2013. (Beta) - Premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači učestvovaće u nedelju u samostanu Getvajg u Austriji na 18. evropskom forumu Vahau koji će okupiti niz istaknutih evropskih političara i st.

Nastavak na Beta...

Letonija želi u evrozonu 1. januara 2014.

Izvor: Capital.ba, 15.Jun.2013

GETVAJG, Evropski forum Vahau u samostanu Getvajg, u istoimenom austrijskom mjestu, započeo je danas najavom da Letonija namjerava da pristupi evrozoni od 1. januara iduće godine. Letonski premijer Valdis Dombrovskis ..

Nastavak na Capital.ba...

Dačić i Tači na Evropskom forumu u Austriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2013, 01:05

U samostanu Getvajg, u istoimenom mestu u Austriji, održava se Evropski forum Vahau, na kojem će danas učestvovati i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ivica Dačić i Hašim Tači na Evropskom forumu

Izvor: Glas javnosti, 16.Jun.2013

BEČ  - U samostanu Getvajg, u istoimenom mestu u Austriji, danas je počeo dvodnevni Evropski forum Vahau, na kojem će sutra učestvovati i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači. Dačić i Tači će u Getvajg doputovati iz Njujorka gde su učestvovali na sednici Saveta...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.