Dačić i Skat o trajnim vezama prijateljstva Srbije i SAD

Izvor: N1 televizija, 10.Jan.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Skat o trajnim vezama prijateljstva Srbije i SAD

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je američkog ambasadora Kajla Skata koji mu je preneo lične praznične čestitke predsednika Donalda Trampa, kao i čestitke državnog sekretara Reksa Tilersona.

Kako se navodi u saopštenju, Dačić i Skat su razgovarali o trajnim vezama prijateljstva između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Dodaje se da su konstatovali da se u 2018. godini navršava 100-godišnjica od naloga >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << predsednika Vudroa Vilsona da se istakne zastava Srbije na Beloj kući u znak podrške Amerike srpskim saveznicima, a takođe su razmotrili aktuelnu saradnju Srbije i SAD-a u nizu oblasti kojima se pruža podrška strateškom cilju Srbije – pristupanju EU.

"Obe strane su se saglasile da Srbija igra važnu ulogu u promovisanju veće saradnje i stabilnosti u regionu, uključujući u iznalaženje puta ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", piše u saopštenju.

Šef srpske diplomatije i ambasador Skat složili su se da "sve zemlje regiona treba da rade zajedno na pronalaženju puta za rešavanje teških pitanja iz prošlosti na odgovoran način tako da se istovremeno poštuju žrtve i pomaže regionu da ide napred ka skladnijoj budućnosti", zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj se na Fejsbuku hvali Trampovom čestitkom FOTO

Izvor: B92, 10.Jan.2018

Priština -- Kosovski pemijer Ramuš Haradinaj pohvalio se na svom profilu na Fejsbuku da je dobio čestitku povodom novogodišnjih praznika od predsednika SAD Donalda Trampa...To je protumačio kao dokaz trajnog prijateljstva Prištine i Vašingtona..."Danas sam imao posebnu čast da primim čestitku...

Nastavak na B92...

Dačić primio čestitke Trampa i Tilersona

Izvor: Blic, 10.Jan.2018

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić dobio je danas lične praznične čestitke američkog predsednika Donalda Trampa i američkog državnog sekretara Reksa Tilersona...Čestitke povodom novogodišnjih i božićnih praznika uručio mu je američki amabasador u Beogradu Kajl Skot...Dačić je ranije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.