Dačić i Lavrov: Nema pritisaka Rusije na Srbiju

Izvor: Beta, 19.Dec.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Lavrov: Nema pritisaka Rusije na Srbiju

MOSKVA, 19. decembra 2014. (Beta) - Ministri spoljnih poslova Rusije i Srbije Sergej Lavrov i Ivica Dačić izjavili su u petak u Moskvi da Rusija ne vrši politički ni ekonomski pritisak na Srbiju kada je reč o evropskom opredeljenju Beograda.

"Mi se time ne bavimo. To je neokolonijalistitčno shvatanje. Saradjujemo u usaglašavanju sporazuma koji su uzajamno korisni za obe strane i nije korektno govoriti o političkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << uticaju", rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare, komentarišući izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel da Rusija pokušava da izvrši politički i ekonomski pritisak na Srbiju.

Dačić je takodje kazao da Rusija ne vrši nikakav pritisak na Srbiju kada je reč o evropskom opredeljenju Beograda. "Nikada ni od jednog ruskog zvaničnika nismo čuli predlog ili zahtev - Evropska unija ili Rusija", kazao je on.

"Potpuno da bude jasno, želimo razvoj odnosa sa Rusijom koji ne idu na štetu nijednoj strani", dodao je Dačić.

Šefovi diplomatije Srbije i Rusije su izjavili da je razgovor u velikom delu bio posvećen predstojećem predsedavanju Srbije OEBS-u kao i o budućoj energetskoj saradnji, isporukama gasa.

Lavrov je kazao da će pri izgradnji novih projekata gasovoda biti uziman u obzir interes Srbije da gas dodje do nje.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Ne vršimo pritisak na Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2014

Rusija ne vrši politički ni ekonomski pritisak na Srbiju, istakli su na zajedničkoj konferenciji za novinare u Moskvi ministri spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i Srbije Ivica Dačić...Lavrov je rekao da su "politički nekorektni" pokušaji da se tvrdi suprotno..."Mi se ne bavimo time. To je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.