Dačić i Han sastali se uoči početka Samita o Zapadnom Balkanu

Izvor: Blic, 11.Jul.2017, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Han sastali se uoči početka Samita o Zapadnom Balkanu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom u Trstu, uoči sutrašnjeg početka Samita o Zapadnom Balkanu u tom gradu.

Han i Dačic su razmenili mišljenja o dinamici pregovaračkog procesa Srbije, situaciji i saradnji u regionu, naročito u okviru tzv. Berlinskog procesa, kao i o finansijskoj podršci Evropske unije Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Dačić je izrazio nadu da će rezultati Samita doprineti većoj vidljivosti regiona i dati novi impuls procesu proširenja, naročito pregovaračkom procesu kandidata za članstvo, prema individualnim zaslugama svakog kandidata.

Na tom putu se očekuje tehnička i finansijska podrška EU regionu, kako bi se dalje stabilizovao, povezao, modernizovao i još više približio Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju.

Obostrano je istaknut značaj nastavka reformskog procesa u Srbiji, kome je novoformirana Vlada u potpunosti posvećena.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.