Dačić i Gojković razgovarali s evroposlanicima

Izvor: Akter, 19.Mar.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Gojković razgovarali s evroposlanicima

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u razgovoru s delegacijom Evropskog parlamenta koju predvodi Eduard Kukan izrazio zadovoljstvo zbog objektivnog pristupa i sadržaja Rezolucije o evrointegracijama Srbije koju je nedavno usvojio parlament Evropske unije

Kukan, predsedavajući delegacije EU za Srbiju, istakao je značaj dijaloga Beograda i Prištine za evrointegracije Srbije i pozdravio korake koje Srbija preduzima za što brže integracije u EU, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kao i pripremljenost i angažovanje institucija u procesu pristupanja, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je obavestio delegaciju EP o stanju evrointegracija Srbije, tekućim pitanjima spoljne politike, prioritetima predsedavanja OBS-u, kao i o rezultatima nastavka dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

Evroposlanici su pružili punu podršku političkom pravcu Srbije ka punopravnom članstvu u EU i reformama koje su u toku, navodi se u saopštenju.

S Kukanom i evroposlanicima Igorom Šoltesom i Tanjom Fajon, sastala se danas i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković koja je istakla da su evropske integracije prvi spoljnopolitički prioritet i da je Srbija odlučna u ostvaranju evropskih standarda.

Evropski poslanici su se interesovali za dinamiku i procedure rada Skupštine i naglasili značaj saradnje s civilnim društvom i nezavisnim institucijama, saopštila je Skupština.

Poslanike Evropskog parlamenta zanimao je položaj žena u parlamentu, a Gojković je rekla da žene sada čine trećinu parlamenta, kao i da vode osam odbora u Skupštini Srbije.

Delegacija Evropskog parlamenta je u Beogradu povodom trećeg sastanka zajedničkog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropskog parlamenta i Skupštine Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.