Dačić i Antić na skupu povodom godišnjice smrti Branka Pešića

Izvor: RTS, 04.Feb.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Antić na skupu povodom godišnjice smrti Branka Pešića

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Antić, kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Ivica Dačić SPS – JS Dragan Marković Palma", govorili su na skupu povodom obeležavanja godišnjice smrti nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Branka Pešića.
"Rad Branka Pešića i njegova zaostavština treba da budu danas cilj svakog političara i svakog funkcionera, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da dostignu bar jedan deo njegovog uspeha", istakao je Ivica Dačić, navodi se u saopštenju SPS-a.

Važni datumi iz naše prošlosti moraju da se obeležavaju jer su deo nasleđa kojim se ponosimo" i zato zadužujem socijaliste da obeležimo 100 godina od rođenja Branka Pešića iza koga je ostala priča o poštenju i posvećenosti svom gradu", rekao je predsednik SPS-a Dačić.
Antić je rekao da je Branko Pešić bio "najveći neimar Beograda, gromada od čoveka".
"Imao je hrabrosti da sagradi Beograd, velika stambena naselja, najznačajnije saobraćajnice Beograda, izgradio je Gazelu, auto-put, gotovo sve sportske centre, a mi baštinimo njegovo delo i s novom energijom nastavljamo da razvijamo Beograd", poručio je Antić.
Socijalistička partija Srbije je saopštila da pokreće inicijativu da se Beograđani oduže Pešiću i podignu mu spomenik.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.