Dačić dobio poruku da će biti ubijen pre isteka mandata

Izvor: Blic, 17.Jan.2012, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić dobio poruku da će biti ubijen pre isteka mandata

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je dobio poruku da će biti ubijen pre isteka svog mandata i dodao da su pretnje državnim funkcionerima Srbije svakodnevna pojava. On je potvrdio pisanje "Blica" da su neki državni funkcioneri dobili preteće poruke o pripremi likvidacije i istakao da se takve informacije proveravaju i ozbiljno shvataju.

Dačić je istakao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u protekla dva dana bilo poziva na policijski broj 92, i pročitao poruku koju je dobio iz Uprave kriminalističke policije u kojoj piše: "Veoma je bitno da istaknem da ću Dačića ubiti pre isteka njegovog mandata".

"Da li su u pitanju šale ili se namerno zadaju problemi policiji, stvar je istrage", dodao je on.

On je kazao da su preteće poruke i pisma "svakodnevna pojava", na osnovu saznanja od operativaca i da policija svakodnevno sarađuje sa Bezbednosno informativnom agencijom i Vojno bezbednosnom agencijom kada je u pitanju zaštita državnih funkcionera.

Ne postoji zemlja gde toliko ljudi ima obezbeđenje kao što je Srbija, rekao je Dačić.

"Saznanja koja dolaze različitim kanalima iz kriminalnih ili terorističkih krugova su svakodnevna pojava i policija zajedno sa bezbednosnim agencijama radi na tome i ovo pismo nije izuzetak i jedina poruka pa da zato i nije dato posebno saopštenje", rekao je Dačić gostujući na TV B92.

"Svaka takva ili slična informacija o pretnjama i atentatima se detaljno proverava", kazao je on i dodao da policija i bezbednosne službe posvećuju maksimalnu pažnju svim informacijama i dojavama o mogućim atentatima, kako se ne bi ponovilo ono što je prethodilo ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

"Bezbednost državnih funkcionera i javnih ličnosti kojima je život ugrožen se redovno prati. Ovakvim informacijama treba pridavati veliki značaj i imati ih u vidu kada se vrše bezbednosne procene", zaključio je on.

Dačić je rekao da poslednjih godina nije bilo organizovanih grupa koje su pokušale da izverše atentat na nekog državnika, ali je bilo obaveštajnih informacija da se može očekivati napad i to je, kako je istakao, dolazilo pre svega iz kriminalnih krugova.

Kako je ranije eksluzivno objavio "Blic", policija je dobila upozoravajuću dojavu o pripremi atentata na predsednika Borisa Tadića, patrijarha Irineja, Dačića i direktora policije Milorada Veljovića.

Utvrđeno je da je SMS poslao izvesni Vuk Jovanović iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i da je Jovanovićev SMS primio šef Dačićevog kabineta Vanja Vukić.

Upozoravajući SMS stigao je samo nekoliko dana nakon što je u sportskoj hali "Borik" u Banjaluci, dan uoči održavanja svečanosti povodom dve decenije od formiranja Republike Srpske, pronađena određena količina oružja i plastičnog eksploziva velike razorne moći.U "Boriku" su se u tom trenutku nalazili državni vrh Srbije, Republike Srpske i zvaničnici Srpske pravoslavne crkve.

"Za sada nema novih detalja u istrazi o Boriku koji su za javnost", dodao je Dačić.

Povezane vesti: Vrhu MUP-a dojavljeno da se na Tadića i patrijarha sprema atentat Sarkozi za pojačane sankcije Iranu Iran: Nismo bili u direktnom kontaktu sa SAD posle optužbi o atentatu Dačić: Srbiji preti opasnost od terorizma Tadić: Ubistvo Bin Ladena je legitimna akcija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ubiću Dačića pre isteka mandata"

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2012

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u utorak uveče da je tačno da su neki državni funkcioneri dobili preteće poruke i istakao da se takve informacije proveravaju i ozbiljno shvataju..."Bezbednost državnih funkcionera i javnih ličnosti kojima je život ugrožen se redovno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.