Dačić čestitao Keriju imenovanje

Izvor: B92, 22.Dec.2012, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić čestitao Keriju imenovanje

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić čestitao je senatoru Džonu Keriju imenovanje za novog državnog sekretara SAD.

"Poverena Vam je velika odgovornost, ali sam siguran da ćete Vi odgovoriti izazovima koje nameće tako odgovorna pozicija", napisao je Dačić u saopštenju.

"Iskreno želim da se prijateljstvo i saradnja naših nacija učvrste za vreme Vašeg mandata", navodi se u čestitki premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije.

Džon Keri će 20. januara naslediti Hilari Rodam Klinton (Hillary Rodham Clinton) na toj funkciji. Za državnog sekretara SAD imenovan je juče.

Keri je 2004. godini bio kandidat Demokratske partije za predsednika SAD. Izgubio je od republikanskog kandidata Džordža Buša Mlađeg (George Bush).
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.