Izvor: RTS, 28.Jan.2023, 14:22

Dačić: ZSO ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Zajednica srpskih opština ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji i da ona mora da bude formirana, i to po dogovorenim principima, iza kojih stoje potpisi tri strane.
"U Briselskom sporazumu iz 2013. godine je jasno napisano šta je ZSO, to je još detaljnije regulisano u sporazumu 2015. a potpisali smo ga, jer je on dobar za našu zajednicu na KiM, rekao je Ivica Dačić za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Politiku.

Ocenjuje da sporazum nije idealan, ali da je u uslovima u kojima smo pregovarali o njemu, to  maksimum koji smo mogli da izdejstvujemo.
"To su sporazumi koji daju našem stanovništvu u ruke sve poluge upravljanja, od ekonomije, razvoja, obrazovanja, zdravstva, pa do bezbednosti i policije", rekao je ministar.
Naveo je da su ovi sporazumi kruna učešća naše države u dijalogu, uz posredovanje Evropske unije, koja se i sama obavezala da će potpisano biti primenjeno.
Prema njegovoj oceni, nikada nije postojao razlog da se sporazum ne primeni, osim upornog odbijanja Prištine da ga sprovede i neograničene tolerancije zapadnih posrednika prema njihovoj destrukciji.
"ZSO ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji", naglasio je Dačić i dodao da ona mora da bude formirana, i to po dogovorenim principima, iza kojih stoje potpisi tri strane.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mali: Razgovori o Kosovu i Metohiji najvažniji faktor za politiku i ekonomsku politiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2023, 11:48

Kosovo i Metohija su najveći izazov i za politiku i ekonomsku politiku Srbije, a razgovori koji su u toku najvažniji su faktor koji će opredeliti našu ekonomsku politiku i uopšte našu politiku ove godine, rekao je danas potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali...Za TV Prva na pitanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.