Dačić: Vučić odlučuje o parlamentarnim izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vučić odlučuje o parlamentarnim izborima

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da će premijer Aleksandar Vučić odlučiti da li će uz predsedničke biti raspisani i parlamentarni izbori.

On kaže da je njegov stav jasan po tom pitanju.

"Stalno se šalimo i ja kažem premijeru, pošto on stalno zakazuje neke izbore: 'Polako sa tim izborima da su dobri i Vatikan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi držao svake godine'", rekao je Dačić za TV Pink.

On se osvrnuo i na predsedničke kandidate koje je podržala opozicija, za koje kaže da im se kampanja zasniva na kritikama Aleksandra Vučića, a da se ne izjašnjavaju o važnim aktuelnim pitanjima koja se tičo odnosa sa BiH, Hrvatskom, što je posao predsednika države.

Vučić je u četvrtak izavio da će odluka o održavanju parlamentarnih izbora biti doneta tokom vikenda, najkasnije do ponedeljka.

"Video sam zahteve nekih koalicionih partnera, blizu sam da donesem odluku, ali to neće biti pre ponedeljka", rekao je Vučić.

"Ugljanin izabrao štetan način političke borbe"

U zemlji koja drži do ustava i poretka sigurno bi bila podneta inicijativa za zabranu stranke čiji se lider ponaša kao Sulejman Ugljanin, a koji je otišao u Prištinu da čestita Hašimu Tačiju Dan državnosti, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je naglasio da u svakoj zemlji postoje stvari koje su važne, a prva je očuvanje teritorijalnog integriteta zemlje.

"U svakoj normalnoj zemlji koja drži do ustava i poretka neko bi podneo inicijativu za zabranu stranke čiji se lider tako ponaša. Postoje stvari koje su važne, prva je očuvanje teritorijalnog integriteta", naglasio je Dačić.

On je podsetio da se Ugljanin nije tako ponašao kada je bio u vladi, te da je izabrao pogrešan i štetan način političke borbe.

"Došli smo u situaciju da (Muamer) Zukorlić kritikuje Ugljanina. Što je dobro", zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.