Dačić: Velikoalbanska politika Mustafe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Velikoalbanska politika Mustafe

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je kao najnoviju provokaciju iz Prištine osudio izjavu premijera Kosova Ise Mustafe, koji je delegaciju iz Preševa, Bujanovca i Medveđe nazvao predstavnicima tri opštine Istočnog Kosova, uz ocenu da je to dokaz velikoalbanske politike.

Dačić je u pisanoj izjavi ukazao da je "takozvani premijer Kosova Isa Mustafa juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštio posle razgovora sa delegacijom iz Preševa, Bujanovca i Medveđe da je primio predstavnike 'iz tri opštine Istočnog Kosova'".

To je najotvoreniji dokaz velikoalbanske politike koja predstavlja najveću opasnost za stabilnost u regionu, ocenio je Dačić.

On je upitao zašto sada ćute svetski i evropski zvaničnici, koji su ovih dana bili prezauzeti brigom za ratnog zločinca Haradinaja, i da li bi ćutali i kada bi neko iz Beograda rekao za Banjaluku da je zapadna Srbija.

Srbija ulaže velike napore da se sačuva mir i stabilnost u regionu, ali licemerje i dvostruke standarde više ne može i neće trpeti, poručio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.