13. januar  2017. 16.26  →  18.23 | Izvor: FoNet, RTV

Dačić: Velikoalbanska politika Mustafe

BEOGRAD -

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je kao najnoviju provokaciju iz Prištine osudio izjavu premijera Kosova Ise Mustafe, koji je delegaciju iz Preševa, Bujanovca i Medveđe nazvao predstavnicima tri opštine Istočnog Kosova, uz ocenu da je to dokaz velikoalbanske politike.

 

video icon

Dačić je u pisanoj izjavi ukazao da je "takozvani premijer Kosova Isa Mustafa juče saopštio posle razgovora sa delegacijom iz Preševa, Bujanovca i Medveđe da je primio predstavnike 'iz tri opštine Istočnog Kosova'".

To je najotvoreniji dokaz velikoalbanske politike koja predstavlja najveću opasnost za stabilnost u regionu, ocenio je Dačić.

On je upitao zašto sada ćute svetski i evropski zvaničnici, koji su ovih dana bili prezauzeti brigom za ratnog zločinca Haradinaja, i da li bi ćutali i kada bi neko iz Beograda rekao za Banjaluku da je zapadna Srbija.

Srbija ulaže velike napore da se sačuva mir i stabilnost u regionu, ali licemerje i dvostruke standarde više ne može i neće trpeti, poručio je Dačić.

Srodne vesti