Dačić: Ukidanje Ministarstva za KiM?

Izvor: S media, 14.Jul.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ukidanje Ministarstva za KiM?

Mandatar za sastav Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da će se narednih dana razgovarati o tome da li je neophodno da i u novoj vladi postoji posebno ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

"Postoje različita mišljenja o tome da li je neophodno da postoji posebno ministarstvo za Kosovo i Metohiju kad se već svako ministarstvo bavi problemima Kosova i podrazumeva da je pokrajina sastvani deo Srbije", rekao je Dačić.

Mandatar >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je dodao da svako ministarstvo koje bude obrazovano u novoj vladi treba da bude logična celina, odnosno da ne bude nelogičnih spajanja, kao što je, kako je ocenio, bilo prilikom rekonstrukcije koju je sprovela odlazeća vlade.

Isto važi i za ministarstva vera ili sporta, kao i ministarstvo nauke za koje je bilo zahteva da bude samostalno, kazao je Dačić.

"Rekao sam da će u novoj vladi okvirno biti 15 resora, ali mi ne možemo da s jedne strane imamo što manje ministarstava, a s druge da ispoštujemo svaki zahtev iz pojedinačne društvene oblasti, iako je opravdan", ukazao je Dačić.

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.