Dačić: Ubistvo Ivanovića teroristički akt sa posledicama na ceo region

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ubistvo Ivanovića teroristički akt sa posledicama na ceo region

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić najoštrije je osudio današnje ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici i taj čin okarakterisao kao "bezumni teroristički akt" koji "ugrožava stabilnost celog regiona".

Dačić je pred novinarima u Podgorici, gde boravi u dvodnevnoj poseti, izlaganje počeo komentarom na jutrošnje ubistvo Ivanovića, jer ga je ta vest, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kako je rekao, "zatekla u avionu na putu ka Crnoj Gori".

"Zatekla me je vest pri dolasku u Cru Goru o ubistvu Olivera Ivanovića. To je jedan bezuman teroristički akt koji ugrožava stabilnost ne samo na severu Kosova i Metohije, već i celog regiona", kazao je Dačić posle susreta s crnogorskim zvaničnicima.

On je rekao da vlada u Beogradu zahteva da policija "oldučno reaguje i uhapsi naručioce i počinioce gnusnog, terorističkog akta" i ocenio da je "najvažnije je da se na severu Kosova sačuva mir i stabilnost".

Upitan kako će ubistvo srpskog političara s Kosova uticati na pregovore Beograda i Prištine, Dačić je kazao da je taj čin "veliki udarac i pucanj u interese srpskog naroda iinterese Srba koji žive na Kosovu i Metohiji".

"Ovo je veliki, ozbiljan pucanj u stabilnost u regionu, posebno na severu Kosova. Kada je ugrožena stabilnost severnog Kosova, ugrožena je i stabilnost celog Koosva i čitavog regiona", rekao je Dačić.

On je dodao da je to "veliki udarac i za interese srpskog naroda i interese Srba koji žive na Kosovu i Metohiji" zbog čega je sazvan i Savet za nacionalnu bezbednost Srbije.

Dačić je rekao da je veoma važno sačuvati mir i stabilnost na severu Kosova, ali je isto tako veoma važno da se ne samo najoštrije osudi taj teroristički akt nego i da se pronađu počinioci i nalogodavci i da se oni adekvatno kazne.

Crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanovic je na zajedničkoj konferenciji za novinare izrazio nadu da "tragičan događaj koji se desio jutros na Kosovu neće omesti dijalog" Beograda i Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić: Ubistvo Ivanovića ugrožava stabilnost celog regiona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jan.2018

Ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića je bezuman je teroristički akt koji ugrožava stabilnost ne samo severa Kosova, već i celog regiona, rekao je danas u Podgorici šef srpske diplomatije Ivica Dačić. "Zahtevamo da policija reaguje i da uhapsi počinioce ovog gnusnog, terorističkog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.