Dačić: U toku oduzimanje fiktivnih pasoša

Izvor: Studio B, 07.Nov.2010, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: U toku oduzimanje fiktivnih pasoša

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je širom Srbije u toku oduzimanje fiktivnih pasoša i dokumenata dobijenih na osnovu lažne prijave boravka.

Dačić je za agenciju Beta u Prokuplju kazao da je u toku i hapšenje onih koji su učestvovali u lažnim prijavama boravka, ali i onih koji su lažno prijavljivali kosovske Albance na svoje adrese. Prema njegovim rečima, taj problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je bio najvidljivi u opštini Merošina jer je reč o maloj opštini, ali sličnih slučajeva ima širom Srbije pa su čak i više izraženi u većim sredinama.

U opštini Merošina počelo je suđenje četvorici policajaca optuženih da su učestvovali u izdavanju fiktivnih pasoša Albancima sa Kosova koji su prijavljivali boravak u toj opštini. Građani Kosova imaju prava na srpski pasoš, ali je od Srbije iz EU traženo da im se ne izdaju biometrijska dokumenta za koja ne važi vizni režima. Ta dokumenta mogu da dobiju građani koji imaju prebivalište u centralnoj Srbiji.

Dačić će danas otvoriti novoasfaltirani put koji povezuje opštine Prokuplje i Blace sa srednjevekovnim manastirom Ajdanovac. Put je dugačak desetak kilometara, a asfaltiranje puta finansirala je Vlada Srbije. Najavljeno je da će manifestaciji prisustvovati i patrijarh srpski Irinej.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: U toku oduzimanje fiktivnih pasoša

Izvor: Blic, 07.Nov.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je širom Srbije u toku oduzimanje fiktivnih pasoša i dokumenata dobijenih na osnovu lažne prijave boravka...Dačić je za agenciju Beta u Prokuplju kazao da je u toku i hapšenje onih koji su učestvovali u lažnim prijavama boravka, ali...

Nastavak na Blic...

Dačić: Lov na lažne pasoše

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2010

Ministar unutrašnjih poslova kaže da je u toku akcija hapšenja onih koji su učestvovali u izdavanju lažnih prijava boravka i dokumenata

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.