Dačić: Tražimo hitnu sednicu SB UN zbog odluke Prištine

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Tražimo hitnu sednicu SB UN zbog odluke Prištine

Srbija će danas zatražiti održavanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN zbog najgrubljeg kršenja Rezolucije SB UN 1244 donošenjem odluke Prištine o formiranju vojske Kosova, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
"To je najdirektnija pretnja miru i stabilnosti u regionu i bezbednosti srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić za Tanjug.

Ranije danas, kosovski parlament jednoglasno je izglasao tri zakona – zakon o kosovskim bezbednosnim snagama, zakon o službi u kosovskim bezbednosnim snagama i zakon o ministarstvu odbrane.
Time se omogućava transformacija KBS-a u kosovsku vojsku, ali ime snaga neće biti promenjeno jer je za to potrebna izmena ustava.
Poslanici Srpske liste nisu prisustvovali sednici.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Tražimo hitnu sednicu Saveta bezbednosti

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2018

"Srbija će zatražiti održavanje hitne sednice SB UN zbog najgrubljeg kršenja rezolucije SB UN 1244 donošenjem odluke Prištine o formiranju tzv. Vojske Kosova", izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić...- To je najdirektnija pretnja miru i stabilnosti u regionu i bezbednosti srpskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dačić: Tražimo hitnu sjednicu SB UN zbog odluke Prištine

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2018

BEOGRAD - Srbija će danas zatražiti održavanje hitne sjednice Savjeta bezbjednosti UN zbog najgrubljeg kršenja rezolucije SB UN 1244 donošenjem odluke Prištine o formiranju Vojske Kosova, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.