Dačić: Takozvani ministri ne mogu preko administrativne linije

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Takozvani ministri ne mogu preko administrativne linije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da svako sa Kosova i Metohije može da dođe u Srbiju kao običan građanin, ali ne kao ministar i to je definisano dogovorom delegacija Prištine i Beograda u Briselu.

"MUP nije obavešten da je postignut dogovor da kosovski političari dolaze u Srbiju radi obavljanja svojih polkitičkih funkcija. Svako može da dođe kao običan građanin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ne kao ministar takozvani za dijasporu", rekao je Dačić novinarima.

On je podsetio da je MUP Srbije shodno rezultatima dijaloga u Briselu definisao uslove pod kojim osoba sa dokumentima sa Kosova može da prelazi administrativnu liniju i granicu Srbije prema drugim zemljama Evrope.

"MUP će poštovati sve dogovore ali ovakav dogovor nije postignut", naveo je Dačić ističući da kosovski ministar za dijasporu Ibrahim Makoli kome danas nije bilo dozvoljeno da pređe preko prelaza Končulj, na osnovu dogovora, može da dođe kao običan građanin.

Makoli je danas u Bujanovcu trebalo da se sastane s predsednicima opština Bujanovac i Preševo Šaipom Kamberijem i Ragmijem Mustafom, kao i s predsednikom albanskog Nacionalnog saveta Galipom Bećirijem.

Kako je naveo Dačić, opština Bujanovac nema ovlašćenja da poziva "takozvane ministre" država koje nisu priznate.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.