Dačić: Svaki napad na policiju imaće oštru reakciju

Izvor: TvojPortal.com, 24.Sep.2011, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Svaki napad na policiju imaće oštru reakciju

Izvor:Bizlife.rs Svako ko bude narušavao javni red i mir ili napadao policiju na "Paradi ponosa" biće suočen sa oštrom reakcijom snaga MUP-a, upozorio ministar Ivica Dačić.


On je taj skup ocenio visokorizičnim, ali je naveo i da Srbija istovremeno trpi velike pritiske iz Evrope da "Parada ponosa" bude održana.
Zamenik premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Ivica Dačić izjavio je u Ratini kod Kraljevu da se članovi vlade nisu izjašnjavali po pitanju održavanja Prajda zato što političari razmišljaju samo o svom rejtingu, umesto da se suoče s problemom.
"Održavanje 'Parade ponosa' je neminovnost kroz koju Srbija mora da prođe, a kad već mora da prodje kroz to, treba to što mirnije da uradimo", rekao je Dačić.

"Policija ne treba da bude sudija, već da štiti, a ako manifestacija bude održana, svako ko bude narušavao javni red i mir ili napadao policiju biće suočen sa oštrom reakcijom, jer policija više ne može da dozvoli da njeni pripadnici budu 'glineni golubovi'", naveo je ministar policije.
Dačić je rekao da nije na policiji da zabranjuje takve skupove, ni organizacije, jer Srbija ima Zakon o zabrani diskriminacije.

policijaivica dacic

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.