Dačić: Srbija posvećena intenzivnoj saradnji s EU u oblasti spoljne politike

Izvor: Beta, 31.Jul.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija posvećena intenzivnoj saradnji s EU u oblasti spoljne politike

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Beogradu Semom Fabricijem da je Srbija posvećena intenzivnoj saradnji s EU u oblasti spoljne i bezbednosne politike i da će do pristupanja nastaviti da postepeno uskladjuje svoju spoljnu politiku sa stavovima Unije.Dačić i Farbrici su razgovarali o odnosima dve strane u procesu pristupanja Srbije Uniji i dijalogu Beograda i Prištine, a poseban akcenat stavljen je na pregovaračko poglavlje 31 – spoljna, bezbednosna i odbrambena politika, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.Kako se navodi, srpski ministar je ponovio da je punopravno članstvo u EU spoljnopolitički prioritet Srbije.Dačić i Fabrici su razgovarali i o daljim koracima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, pošto se za to steknu neophodni uslovi, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: Srbija posvećena intenzivnoj saradnji s EU u oblasti spoljne politike

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2019

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Beogradu Semom Fabricijem da je Srbija posvećena intenzivnoj saradnji s EU u oblasti spoljne i bezbednosne politike i da će do pristupanja nastaviti da postepeno usklađuje svoju spoljnu politiku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.