Dačić: Srbija je važna, ostavite svađe po strani

Izvor: RTS, 02.Nov.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija je važna, ostavite svađe po strani

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je da će u decembru zakazati stranačku skupštinu na kojoj će se raspravljati o najvažnijim političkim pitanjima i pozvao sve u stranci na jedinstvo, kao i na ostavljanje po strani unutrastranačkih i međustranačkih konfrontacija.
Na izbornoj konferenciji gradske organizacije SPS na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo, Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekao da će stranačku skupštinu zakazati povodom 25 godina stranke i povodom, kako je naveo, sledećih 25 godina SPS, navodeći da je Srbiji potrebna jedinstvena i moderna SPS sa jasnim programom.

Dačić je naveo da SPS u vladi koju predvodi Aleksandar Vučić želi da nastavi da ulaže maksimalne napore i pomogne u borbi za moderniju Srbiju.
On je ocenio da socijalisti treba da imaju politiku prilagođenu vremenu u kome živimo, ali da u SPS nema nikakvih dilema niti bilo kakvih podela o tome kojim putem treba Srbija da ide dalje i poručio da treba ostaviti po strani međusobne svađe, unutarstranačke i međustranačke konfrontacije.
“Kada je reč o našoj partiji, predstoji priprema i konsolidacija za pokrajinske i lokalne izbore sledeće godine, ali još važnije od toga je da napravimo pravi programski identitet naše stranke””, rekao je Dačić.
On je naveo da je danas politička klima i sitaucija drugačija i specifična u odnosu na ranije jer postoji jedna velika stranka i čitav niz malih opozicionih.
Dačić kaže da socijalisti treba smelije da otvore vrata za izbor mladih ljudi na rukovodeće funkcije u partiji.
Vanrednu izbornu konferenciju gradske organizacije SPS Beograd otvorio je dosadašnji predsednik beogradskog odbora socijalista Aleksandar Antić koji je na poslednjem kongresu stranke izabran za zamenika predsednika SPS-a.
Za novog predsednika gradske organizacije SPS Beograda predložen je Nikola Nikodinović, koji obavlja funkciju predsednika Skupštine grada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srbija je važna, ostavite svađe po strani

Izvor: Blic, 02.Nov.2015

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će u decembru zakazati stranačku skupštinu na kojoj će se raspravljati o najvažnijim politickim pitanjima i pozvao sve u stranci na jedinstvo, kao i na ostavljanje po strani unutrastranačkih i međustranačkih konfrontacija...Na...

Nastavak na Blic...

"SPS neće iz Vučićeve vlade, hoće da pomogne"

Izvor: Mondo, 02.Nov.2015

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je da će u decembru zakazati stranačku skupštinu na kojoj će se raspravljati o najvažnijim političkim pitanjima... Dačić je pozvao sve u stranci na jedinstvo, kao i na ostavljanje po strani unutrastranačkih i međustranačkih konfrontacija...Na...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.