SPS neće iz Vučićeve vlade, hoće da pomogne

Izvor: Mondo, 02.Nov.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SPS neće iz Vučićeve vlade, hoće da pomogne"

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je da će u decembru zakazati stranačku skupštinu na kojoj će se raspravljati o najvažnijim političkim pitanjima.

 Dačić je pozvao sve u stranci na jedinstvo, kao i na ostavljanje po strani unutrastranačkih i međustranačkih konfrontacija.

Na izbornoj konferenciji gradske organizacije SPS na kojoj će biti izabrano novo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rukovodstvo, Dačić je rekao da će stranačku skupštinu zakazati povodom 25 godina stranke i povodom, kako je naveo, sledećih 25 godina SPS, navodeći da je Srbiji potrebna jedinstvena i moderna SPS sa jasnim programom.

Dačić je naveo da SPS u vladi koju predvodi Aleksandar Vučić želi da nastavi da ulaže maksimalne napore i pomogne u borbi za moderniju Srbiju.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr Dušan Bajatović i Branko Ružić.

On je ocenio da bi socijalisti trebalo da vode politiku prilagođenu vremenu u kojem živimo, ali da u SPS nema nikakvih dilema niti bilo kakvih podela o tome kojim putem treba Srbija da ide dalje i poručio da treba ostaviti po strani međusobne svađe, unutarstranačke i međustranačke konfrontacije.

"Kada je reč o našoj partiji, predstoji priprema i konsolidacija za pokrajinske i lokalne izbore sledeće godine, ali još važnije od toga je da napravimo pravi programski identitet naše stranke", rekao je Dačić.

On je naveo da je danas politička klima i sitaucija drugačija i specifična u odnosu na ranije jer postoji jedna velika stranka i čitav niz malih opozicionih.

Dačić kaže da socijalisti treba smelije da otvore vrata za izbor mladih ljudi na rukovodeće funkcije u partiji.

Vanrednu izbornu konferenciju gradske organizacije SPS Beograd otvorio je dosadašnji predsednik beogradskog odbora socijalista Aleksandar Antić koji je na poslednjem kongresu stranke izabran za zamenika predsednika SPS.

Za novog predsednika gradske organizacije SPS Beograda predložen je Nikola Nikodinović, koji obavlja funkciju predsednika Skupštine grada.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.