Dačić: Srbija, Crna Gora i BiH trebalo bi da nastupaju kao blok

Izvor: Beta, 16.Okt.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija, Crna Gora i BiH trebalo bi da nastupaju kao blok

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da bi Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina trebalo da što bolje saradjuju i na neki način prave i nastupaju kao jedan blok."Često sam na sastancima širom sveta gde mi jedni druge napadamo umesto da jedni druge podržavamo i zastupamo zajedničke interese", rekao je Dačić u Beogradu na skupu "Dijalog za budućnost - Unapredjenje dijaloga i društvene kohezije izmedju Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije".On je kazao da je budućnost u medjusobnom povezivanju "pa neka se to zove kako hoće"."Sad su izmislili naziv Zapadni Balkan to nije nikad ranije postojalo to je nekada bila Jugoslavija", podsetio je Dačić.Kako je rekao, "kako god da se sada zove mi smo svi ovde zajedno i dišemo isti vazduh".On je izrazio žaljenje što tek treba da se gradi autoput do Podgorice i Sarajeva.Dačić je poručio mladima da gledaju u budućnost navodeći da je njima to lakše jer nisu opterećeni dogadjajima iz prošlosti.Program "Dijalog za budućnost - Unapredjenje dijaloga i društvene kohezije izmedju Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije" sprovode UNDP, Unicef i Unesko, a finansira ga Fond UN za izgradnju mira.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srbija, Crna Gora i BiH trebalo bi da nastupaju kao blok

Izvor: Danas, 16.Okt.2019

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da bi Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina trebalo da što bolje sarađuju i na neki način prave i nastupaju kao jedan blok. Članak Dačić: Srbija, Crna Gora i BiH trebalo bi da nastupaju kao blok se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Budućnost u medjusobnom povezivanju

Izvor: Beta Video, 16.Okt.2019

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je kazao da je budućnost u medjusobnom povezivanju ``pa neka se to zove kako hoće``. ``Sad su izmislili naziv Zapadni Balkan to nije nikad ranije postojalo to je nekada bila Jugoslavija``, podsetio je Dačić.(CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.