Dačić: Sporazum o vladi veoma brzo

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sporazum o vladi veoma brzo

Beograd -- Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić izjavio je danas da proces formiranja vlade koju bi činile koalicije okupljene oko SNS, SPS i URS ide svojim tokom.

"Sporazum bi trebalo da bude završen veoma brzo i nakon toga bi trebalo da ga potpisu sve stranke koje će činiti parlamentarnu većinu.", rekao je Dačić.

Dačić je podsetio da danas predstavnici Srpske napredne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovaraju sa predstavnicima Ujedinjenih regiona Srbije.

"Nadam se da ćemo posle toga imati jasniju situaciju. koja će omogućiti da se skupština i vlada konstituišu na najbolji mogući način.", rekao je Dačić.

Bajatović: Vlada u najkraćem roku

Dušan Bajatović (Fonet, arhiva)

Potpredsednik SPS Dušan Bajatović kaže da razgovori o formiranju nove vlade Srbije teku dobro i da očekuje da će u najkraćem periodu "sve doći na svoje mesto".

Koalicija okupljena oko SPS-a je svesna činjenice i odgovornosti da vlada treba što pre da bude formirana, rekao je Bajatović novinarima na skupu "Ekonomski prioriteti Srbije" koji su organizovali Privredna komora Srbije i nedeljnik NIN."Mora doći do zajedničkog stava stranaka koje trenutno pregovaraju o pravljenju vlade jer bi bilo neozbiljno da se ide na nove izbore", ocenio je Bajatović.

On nije mogao da kaže koje resore će u novoj vladi dobiti koalicija SPS-PUPS-NS, ali je naglasio da će predsednik socijalista Ivica Dačić biti premijer.

Bajatović je rekao da je pripremio predlog fiskalnih mera koji će dati Dačiću, a biće usaglašen sa Srpskom naprednom strankom i Ujedinjenim regionima Srbije s kojima koalicija oko socijalista pregovara o formiranju nove vlade.

Preme njegovoj oceni, u srpskim medijima i javnosti je prenaglašen uticaj Rusije u Srbiji. Kako je dodao, Srbija treba da se uzda u sopstvene snage.

Naredna vlada, kako je istakao Bajatović, neće prodavati EPS jer ta ta komapnija nije na prodaju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.