Dačić: Sporazum iz Minska nije mrtav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sporazum iz Minska nije mrtav

Predstavajući OEBS-u, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da sporazum iz Minska o primirju u Ukrajini nije mrtav, ali da stanje na terenu često demantuje ono što se govori na sastancima ministara i predsednika.

"Mi insistiramo na prekidu vatre i ispunjavanju svih protokola iz Minska", rekao je Dačić u sedištu misije OEBS u Beogradu, povodom sporazuma koji je potpisan u septembru.

On je najavio da će 7. februara u Minhenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti sednica na kojoj će on i ministri spoljnih poslova Švajcarske i Nemačke, kao prethodni i sledeći predstavajući OEBS-u, razgovarati o stanju u Ukrajini i daljim koracima.

Dačić je rekao da su kršenja dogovora neprihvatljiva i osudio dejstva koja dovode do civilnih i drugih žrtava.

"Naša politika je deeskalacija sukoba", istakao je Dačić i pozvao sve strane da se u tom smislu "aktiviraju".

Dačić je ponovio da Srbija kao predsedavajući ne želi da bude ni na čijoj strani osim na strani principa.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić:Sporazum iz Minska nije mrtav

Izvor: B92, 29.Jan.2015

Predstavajući OEBS Ivica Dačić kaže da sporazum iz Minska o primirju u Ukrajini nije mrtav ali stanje na terenu često demantuje ono što se govori na sastancima..."Mi insistiramo na prekidu vatre i ispunjavanju svih protokola iz Minska", rekao je Dačić u sedištu misije OEBS u Beogradu, povodom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.