Izvor: S media, 20.Nov.2012, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Snagom možemo sprati sramotu

Premijer Srbije Ivica Dačić u intervjuu za "Novosti" kaže da Srbija zbog haške nepravde neće podizati “Berlinski zid”, ali da će činiti sve što je u njenoj moći da zaštiti nacionalne i državne interese.

-Da smo bogatiji, bili bismo i ekonomski i politički jači, ponosniji, i verovatno nam se ne bi desila ovakva sramna presuda Haškog tribunala. Zato je i jedan o najvažnijih ciljeva Vlade koju vodim da Srbiju ekonomski dignemo na noge. Tako ćemo biti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i politički uticajniji, ističe Dačić.

-U slučaju oslobađanja Ante Gotovine i Mladena Markača, ne govorimo o uspehu Hrvatske, već o njenom “velikom bratu”, koji je i pomogao da se izvrši “Oluja” i koji ima interes da svi akteri budu proglašeni nevinim. Svi smo mi danas u kući “velikog brata”, samo je on nekom malo rođeniji, kaže Dačić.

Premijer dodaje da je razgovarao sa predstavnicima EU i da su i oni prilično šokirani i zatečeni.

Dačić ističe da će maksimalno podržati inicijativu Vuka Jeremića da se u Generalnoj skupštini UN pokrene debata o radu Tribunala i posledicama njegovih odluka.

Na pitanje može li se “scenario Gotovina-Markač” ponoviti i 29. novembra, za kada je zakazano izricanje presude Ramušu Haradinaju, premijer odgovara da se "od Tribunala, nažalost, svašta može očekivati".

Spekuliše se da će Haradinaj, ukoliko bude oslobođen, doći na mesto premijera, pa je premijer upitan hoće li u tom slučaji sesti za sto sa njim:

-Mene istovremeno optužuju da sam i izdajnik i ratni zločinac. Kada se samo setim koliko je otpora bilo dijalogu sa Hašimom Tačijem. I sada, sveukupna atmosfera uopšte ne ide u prilog dijalogu. Toliko je teško bilo krenuti u dijalog sa Tačijem, probili smo led, a sada je u ovim uslovima još teže nastaviti. Ali Srbija ne može da bira vreme i okolnosti u kojima se nalazimo. Moramo da idemo dalje, odgovorio je Dačić.

(Novosti)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.