Veliki Brat
Veliki Brat

Veliki brat je realizovan u produkciji srpske kuće Emoušon po licenci Endemola, produkcija Emoušon je poznata po mnogim emisijama zabavnog karaktera. Poslednja sezona je bila emitovana u Srbiji na TV B92 u saradnji sa Prvom srpskom televizijom. Ranije je emisija bila emitovana na Pink tv, u saradnji sa više lokalnih televizija na Balkanu.

Četvrta i peta sezona rađena je u koprodukciji i saradnji sa RTL televizijom koja je prikazivala program stalno u Hrvatskoj. Do sada je emitovano 11 serijala i sezona, 2006. godine je emitovana generalna proba a zatim i prva sezona gde je pobedu odneo Ivan Ljuba profesor klavira i muzike. 2007. godine u VIP sezoni pobedu je odneo bivši fudbaler Saša Ćurčić Đani.

2007. godine druga sezona je prekinuta decembra zbog tragične pogibije troje učesnika, Stevan Zečević Zeka, Zorica Lazić i Elmir Kuduzović, bivši učesnici serijala Velikog brata poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Obrenovac Šabac kod mesta Ušće. Emoušon i B92 su odlučili da promene scenario završetka serijala i prekinu sa emitovanjem serijala. Tragedija je pogodila sve ljude širom sveta i žalilo se za mladim životima. 2008. godine Vip pobednica bila je Mirjana Đurović Mimi, 2009. godine u VIP starsu pobednik je bio Miroslav Đuričić Miki, u trećoj sezoni pobednik je postao Vladimir Arsić, u VIP 4. sezoni Milan Marić je odneo pobedu, 2011. godine Marijana Čvrljak se radovala prvom mestu, 2013. godine VIP 5. pobednik je bio Žarko Stojanović, dok u poslednjoj sezoni 2015. godine Darko Petkovski je osvojio nagradu i prvo mesto. Kuća velikog brata je dizajnirana tako da izgleda oskudno i izolovano, ukućani velikog brata dobijaju zadatke kako bi osvojili nagrade i hranu, i samim tim učestvuju u kreiranju zabavnog programa.

Na ulazu u kuću velikog brata ukućanima se na dodir otvaraju vrata gde provode naredna tri meseca do izbacivanja. Centralni deo zauzima velika dnevna soba sa zlatnim nameštajem, tu je i kuhinja za jutarnja ćaskanja, dvorište za dnevne zadatke, kao i bazen i specijalna soba sa kamerama i ispovedaonica. Šou se emituje velikom mrežom na Balkanu, na RTL Hrvatska, TV B92 Srbija, OBN u Bosni i Hercegovini, Prvoj Cg u Crnoj Gori, i TV Sitel u Makedoniji. Osim što je regionalnog karaktera i što se emituje u bivšim jugoslovenskim republikama, napredak je taj što je ove godine Veliki brat u Srbiji bio emitovan na dve televizije s nacionalnom frekvencijom Prva i B92. Na Prvoj se svake večeri emituje dnevni pregled iz kuće kao i izbacivanje takmičara. B92 se više puta u toku dana uživo uključuje u kuću Velikog brata.

Veliki brat je prvi rijaliti šou u Srbiji, uređen po inostranoj licenci čiji je koncept da kamere 24 sata prate desetak osoba koje borave u kući Velikog brata sto dana. Šou je u narednim godinama dobio pored standardnog i VIP izdanje a emitovanje se proširilo i na zemlje regiona iz kojih su dolazili učesnici i pobednici. Voditelji su: Ana Mihajlovski, Marijana Mićić, Skaj Vikler. Veliki brat je prvi rijaliti šou program u Srbiji koji se emituje od 2006. godine urađen po svetskim merilima. Pobednik velikog brata i pete sezone iz 2015. godine jeste Darko Petkovski iz Makedonije i bavi se sportom, trenirao je gimnastiku, atletiku, rukomet, košarku. Iako se ne pojavljuje često u javnosti, putem društvenih mreža se oglašava svojim fanovima i deli mišljenja sa njima.

Sledeća sezona Velikog brata u pripremi je za 2017. godinu i priprema se ulazak velikih i zvučnih imena.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

"ŽELIMO DA ZNAMO KO JE ČUO KRIKE NA MOSTU" Porodice nestale Marijane iz Velikog brata ne odustaje da sazna istinu o ćerki: "Plakala je i plašila se da ide kući"

Pobednica rijalitija "Veliki brat" Marijana Seifert nestala je u aprilu 2022. godine, a njena porodica još uvek nema odgovore na pitanja šta joj se dogodilo.

Izvor: Blic, 24.Apr.2024, 16:47

Detaljnije >>

(VIDEO) "SA NJEGOVIH DESET MESECI KREĆE BORBA" Braca je heroj koji ne može samostalno da hoda, ali voleo bi da postane fudbaler, izmamili smo mu osmeh kada je stigao na "Marakanu"

Braca je mali a zapravo veliki i hrabri borac koji ima želju da postane fudbaler, baš kao i njegov brat, ipak Braca ne može samostalno da hoda, ali ekipa emisije...

Izvor: Blic, 20.Apr.2024, 17:33

Detaljnije >>

Sestra bliznakinja PREMINULE voditeljke Pinka je bivša RIJALITI UČESNICA - Povukla se iz javnosti i postala državna službenica

Sestra bliznakinja PREMINULE voditeljke "Pinka" je bivša RIJALITI UČESNICA - Povukla se iz javnosti i postala državna službenica

Bojanina sestra, Ivana Škorić, bila je udata za odbojkaša Edina Škorića, imala je uspešnu manekensku karijeru, učestvovala je u "Velikom bratu", a onda je totalno promenila profesiju.

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2024, 22:07

Detaljnije >>

"Zauvek naš brat!" Gospodski potez Voriorsa za Dekijev rođendan: Nedostaje nam svakog dana....

Predivna osoba, veliki meda, nežni džin, srećni momak, legenda, posebna individua, briiljantan um, kugla energije, inteligentan, specijalan......

Izvor: Sportal.rs, 15.Apr.2024, 20:24

Detaljnije >>

(VIDEO) NAJVEĆE PONIŽENJE U ISTORIJI RIJALITIJA Voditeljka saopštila da je pevačica odabrana za omiljenu: "Jer sam iskrena", a ONDA USLEDIO HLADAN TUŠ

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz "Velikog brata", koji je tada, a i sada, mnoge doveo do suza.

Izvor: Blic, 13.Apr.2024, 09:03

Detaljnije >>

BIVŠA VODITELJKA SE UDALA ZA PROFESORA "Išla sam na časove dikcije", preselila se DALEKO OD SRBIJE: "Ponosna sam na svoju biografiju"

Javnost je Jelenu Žeželj, sada Seležan, upoznala davne 2008. godine kao učesnicu "Velikog brata".

Izvor: Blic, 09.Apr.2024, 07:17

Detaljnije >>

U RIJALIJU SE NIJE KUPALA PO SEDAM DANA Skidala se gola i izazvala nervne slomove takmičarima, a onda odjednom nestala

Dragica Janičić, bivša učesnica rijalitija "Veliki brat" i "Zadruga" pre nekoliko godina potpuno se povukla iz javnosti.

Izvor: Blic, 03.Apr.2024, 07:16

Detaljnije >>