Izvor: S media, 06.Nov.2012, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sastanak sa Tačijem podstrek za pregovore

Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je danas očekivanje da će sastanak sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem u sredu u Briselu biti podstrek daljim pregovorima i da će se na njemu raspravljati o pitanjima koja se ne tiču statusa Kosova.

Dačić je za portal "Preševa jone" rekao da je sastanak sa Tačijem dobra stvar za region i doprinos poboljšanju odnosa medju narodima. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

"Očekujemo da će se sastanak odvijati u prijateljskoj atmosferi i da će voditi dijalog u pozitivnom pravcu. To znači da će se razgovarati o nekim pitanjima koja nemaju veze sa statusom Kosova. Mi ne odstupamo od naših stavova o nepriznanju Kosova, iako će naša Vlada biti konstruktivna u duhu što bolje saradnje za dobrobit naših gradjana", kazao je predsednik srpske vlade.

Dačić je kao netačne odbacio najave o mogućnosti otvaranja kancelarija za vezu Beograda i Prištine, ali je potvrdio da je takvih predloga bilo.

"Tačno je da je bilo takvih predloga i ideja, ali to ne znači da će se svaka ideja moći ostvariti. To što mogu reći je da će biti ljudi zaduženih za ostvarivanje sporazuma, medjutim, ima pogrešnih interpretacija tih kancelarija, nazivajući ih predstavništvima ili ambasadama, što se može rešiti jedino nakon definisanja statusa Kosova od strane Srbije", rekao je Dačić.

Nema ni govora o tome da se dijalog završi obostranim priznanjem, izjavio predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić pred sutrašnji nastavak dijaloga u Briselu.

"Status Kosova je proglašenjem nezavisnosti jednom zauvek rešen". Srbija nema ni moralno, ni političko ni zakonsko pravo da rešava pitanja Kosova, izjavio kosovski premijer Hašim Tači tokom današnje posete Zagrebu.

(Beta)

Foto: Infobiro
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.