Dačić: Sa Gruškom nisam pričao o špijunskoj aferi

Izvor: RTS, 29.Nov.2019, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sa Gruškom nisam pričao o špijunskoj aferi

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je posle sastanka sa zamenikom šefa ruske diplomatije Aleksandrom Gruškom rekao da nisu razgovarali o video-snimku susreta pripadnika ruske vojne obaveštajne službe Georgija Klebana i penzionisanog potpukovnika Vojske Srbije Z. K.
"O tome je sve već rečeno. Ako treba još nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se kaže, to će učiniti predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin", dodao je Dačić.

Gruško je rekao da mnoge snage žele da Balkan i Srbiju pretvore u arenu političke borbe i stave ih pred veštački izbor između Moskve i Zapada i podvukao stav Rusije o Kosovu i Metohiji.
Istakao je da, kada je reč o političkim temama, posebna pažnja bila posvećena situaciji oko Kosova.
"Gospodin Dačić je detaljno izložio viziju Beograda, sa svoje strane smo opet izložili da ćemo pružiti Srbiji podršku po tom pitanju", istakao je zamenik šefa ruske diplomatije.
Dačić je zahvalio Rusiji na čvrstom stavu i principijelnoj poziciji koja brani teritorijalni integritet kao princip međunarodnog prava, a samim tim brani i stavove Srbije kad je reč o njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu. 
Sa Aleksandrom Gruškom ranije danas sastao se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić-Gruško: U čijem je zagrljaju Srbija

Izvor: VOA, 29.Nov.2019

BEOGRAD - Srbija ne izvozi oružje u Ukrajinu, niti u države sa "crne liste", a da li ima trgovine oružjem bez znanja Srbije - to treba da se ispita, izjavio je posle susreta sa zamenikom šefa ruske diplomatije Aleksandrom Gruškom ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačića i dodao da Beograd...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.