Dačić: SPS da se okrene budućnosti

Izvor: B92, Tanjug, 17.Jul.2010, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS da se okrene budućnosti

Beograd -- SPS, stranka pod čijom je vladavinom devedesetih Srbija ratovala i doživela finansijski krah i hiper inflaciju, obeležave dve decennije od osnivanja.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić kaže da ne može da se živi od prošlosti i da SPS građanima mora da se predstavi kao nova politička snaga sa novim programom.

Dačić je, povodom proslave 20 godina osnivanja SPS-a, rekao da je godišnjica formiranja stranke vreme i mesto da se pogleda unazad, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne da bi se sa setom prisećalo prošlih vremena, nego da bi se iz njih izvukle pouke.

"Ne može se sa starim rešenjima, predizbornim prevarama, obmanama i lažnim obećanjima izlaziti pred građane, zato što političari možda zaboravljaju svoja obećanja, ali narod ne", naglasio je Dačić.

Lider socijalista rekao je da se ta stranka zalaže za koheziju u društvu, dogovaranje i da ime SPS više ne bude povezivano sa ratovima, sankcijama, sukobima, velikim raslojavanjima, nego da bude inicijator jedinstvenog pogleda u Srbiji povodom vitalnih nacionalnih i državnih pitanja.

Vitalna, državna i nacionalna pitanja, naglasio je Dačić, ne tiču se samo odbrane teritorijalnog integriteta, već otvaranja novih radnih mesta i poboljšanja ekonomsko-socijalnog položaja ljudi.

Prema Dačiću, cilj socijalista nije i nikada neće biti da SPS bude stranka koja će samo odlučiti ko će biti na vlasti, već da se njeni partijski ciljevi i program ostvaruju.

Dačić je ocenio da se socijalisti nalaze na novom početku, "imajući u vidu da su prošli kroz veoma težak period, da je istorija SPS, na neki način, bila istorija Srbije u poslednjoj deceniji 20. veka i da je to za posledicu imalo da se stranka mnogo više bavila državnim i nacionalnim pitanjima".

Prema Dačiću, na sednici GO biće izmenjena stranačka dokumenta, program, ali i najavljeni kongres koji će, kao istorijski važan za SPS, biti nastavak reformske politike i označiti velike programske, organizacione i kadrovske promene u stranci, kao i njen veći uticaj na biračko telo i na građane Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.