Dačić: SNS hoće vladu sa DS-om

Izvor: RTS, 18.Feb.2012, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SNS hoće vladu sa DS-om

Konfrontacijom sa većinom partija SNS želi da stvori uslove za formiranje Vlade sa Demokratskom strankom, rekao lider SPS-a Ivica Dačić. Stvara se situacija da SNS ne može ni sa kim, jedino će na kraju moći sa DS-om, kaže Dačić.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić optužio je Srpsku naprednu stranku da konfrontacijom sa većinom partija na srpskoj političkoj sceni želi da stvori uslove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za formiranje Vlade sa DS-om nakon izbora. Aleksandar Vučić odgovara da naprednjaci ne žele da formiraju koaliciju sa DS-om.

Ministar Ivica Dačić kaže da je zbog hapšenja Luke Bojovića policijsko obezbeđenje pojačano samo bivšem ministru unutrašnjih poslova Draganu Jočiću.

"Sigurno da je posle hapšenja ove kriminalne grupe podignut nivo bezbednosti, uopšte funkcionerima koji imaju veze sa procesuiranjem tih kriminalnih grupa, uključujući i bivšeg ministra Jočića'', rekao je Dačić.

Ministar policije je rekao da ostali funkcioneri imaju svoj sistem obezbeđenja, koji se s vremenom i u zavisnosti od bezbednosne situacije smanjuje ili pojačava.

Komentarišući intervju zamenika predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, u kojem je rekao da ta stranka ne može da sarađuje sa socijalistima, Dačić je upitao SNS sa kim može da sarađuje.

"Stvara se situacija da SNS ne može ni sa kim. Oni ne mogu sa radikalima, ne mogu sa Čedom Jovanovićem, ne mogu sa Mlađanom Dinkićem, ne mogu sada ni sa nama. Pa sa kim mogu? Jedino će na kraju moći sa DS-om", rekao je Dačić. 

Dačić je rekao da je jasno da SNS želi da, na taj način, dovede do toga da koalicija sa DS postane jedina moguća. 

"Kao što je Slobodan Milošević imao omiljenog opozicionara, sigurno je da i aktuelna vlast ima nekog omiljenog opozicionara", rekao je Dačić.

Posle sednice Republičkog štaba za vanredne situacije, Ivica Dačić potvrdio je Tanjugu da je dobio pismo predsednika Sabora Islamske zajednice u Srbiji Hajra Tutića u kome se od njega traži utvrđivanje istinitosti o, kako se tvrdi, pretnji atentatom na glavnog muftiju Muamera Zukorlića.

Dačić je precizirao da je pismo uputio Upravi policije da ispita sve pojedinosti i predloži dalje mere.

Sarajevski Dnevni avaz juče je objavio da je Zukorlić prilikom zasedanja Rijaseta Islamske zajednice u Sarajevu šifrovanom porukom upozoren da mu se u Srbiji već četiri meseca navodno priprema atentat.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Mlađan Dinkić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.