Dačić: SAD podržavaju početak pregovora sa EU

Izvor: Vesti-online.com, 18.Nov.2013, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SAD podržavaju početak pregovora sa EU

Premijer Srbije Ivica Dačić koji je u poseti SAD, izjavio je posle sastanka sa šefom Misije SAD u Ujedinjenim nacijama, da Vašington podržava napore Srbije da decembra počne pretpristupne pregovore sa Evropskom unijom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ivica Dačić i Samanta Pauer sa šefom Misije SAD u UN Samantom Pauer  

Nakon sastanka sa stalnom predstavnicom SAD u UN Samantom Pauer, Dačić je u telefonskoj izjavi agenciji Beta rekao da SAD pozivitno ocenjuju razvoj odnosa sa Srbijom i da su zadovoljne kako su juče protekli ponovljeni lokalni izbori u Kosovskoj Mitrovici.

"Pozitivno je ocenjena činjenica da je održano ponovljeno glasanje i pozdravljeni su napori Srbije ka EU", rekao je Dačić i dodao da će pre sutrašnje sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu, razgovarati i sa šefovima misije Rusije i Kine.

Dačić će razgovarati s ruskim ambasadorom Vitalijem Čurkinom i predstavnikom Kine i aktuelnim predsedavajućim Saveta bezbednosti UN Li Điejiem.

Predsednik Vlade Srbije je rekao da će u SAD imati još sastanaka, s predstavnicima "Dženeral Elektrika" i drugih američkih kompanija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.