Dačić: SAD da poguraju da se Priština urazumi

Izvor: B92, 10.Sep.2019, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SAD da "poguraju" da se Priština urazumi

Ministar spoljnih poslova SAD Ivica Dačić izjavio je da računa na pomoć i želju SAD da budu konstruktivne u vezi s dijalogom s Prištinom.

On je dodao da SAD moraju da "poguraju" da se Priština urazumi.

Dačić je za "Blic" tako prokomentarisao izjavu specijalnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Metjua Palmera da će ta država podržati vladu u Prištini koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je posvećena dijalogu, napominjući da SAD mogu da utiču da se ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Srbija je spremna za nastavak dijaloga, a uslov za to je, kao što smo nebrojeno puta do sada rekli, da Priština povuče takse. Nadamo se da će posle izbora na Kosovu Evropska unija i SAD uticati na takav razvoj događaja", kazao je Dačić.

On je dodao da je razgovor uvek poželjan, ali da ne može jedna strana uvek da daje, a druga da izbegava da povuče poteze na koje se obavezala.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DAČIĆ: SAD moraju da poguraju da se Priština urazumi!

Izvor: Kurir, 10.Sep.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je "da računa na pomoć i želju SAD da budu konstruktivne u vezi s dijalogom s Prištinom, ali i da moraju da "poguraju" da se Priština urazumi".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.