Izvor: Luftika.rs, 23.Jan.2022, 10:22

Dačić: Raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora 15. februara

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da će vanredni parlamentarni izbori i lokalni izbori u pojedinim mestima biti raspisani 15. februara.
Kako je naveo, predsednički izbori biće raspisani najverovatnije 2. marta.
Dačić je izjavio da lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i predsedničke izbore raspisuje on, kao predsednik Narodne skupštine, dok će vanredne parlamentarne izbore raspisati predsednik Republike, nakon obrazloženja Vlade Srbije da se oni raspišu.
– Cilj većine stranaka je da svi izbori budu održani istog dana, neki dogovor je da to bude 3. aprila – rekao je Dačić.
Kako je naveo, zakonski i ustavni rokovi za raspisivanje izbora su različiti.
– Kada je reč o lokalnim i parlamentarnim izborima oni se raspisuju 45 dana pre održavanja, što je oko 15. februara. Predsednički izbori se raspisuju 90 dana pre isteka mandata, predsedniku Vučiću mandat ističe krajem maja i raspisivanje će biti znači oko 2. marta – izjavio je Dačić.
Izvor: Tanjug
10 suludih stvari u koje veruju penzioneri u Srbiji

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.