Dačić: Pronaći održivo rešenje za Kosovo

Izvor: S media, 26.Dec.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Pronaći održivo rešenje za Kosovo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je neophodno naći održivo rešenje za situaciju na Kosovu.

"Treba što pre naći rešenje za sva pitanja na Kosovu. Rešenja koja će biti obostrano prihvatljiva i koja će omogućiti da svi zajedno gledamo u budućnost", rekao je Dačić novinarima u bazi Protivterorističke jedinice MUP-a u Lipovici, kod Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Čelnici sa severa pozvani na Odbor za Kosovo

Kosovo: Primena sporazuma o slobodi kretanja i osiguranju

Halimi: Embargo, a ne sloboda kretanja

"Treba da se potrudimo svim sredstvima da sačuvamo mir i uložimo maksimalne napore da bude mir na Kosovu i Metohiji, jer Srbima najmanje odgovora da dodje do bilo kakvih incidenata", ocenio je Dačić i poručio da medjunarodne misije na Kosovu treba da obezbede mir za sve gradjane, a samim tim i za Srbe.

On je ocenio da je, s druge strane, na unutrašnjem planu potrebno mnogo više jedinstva, usaglašavanja stavova i promišljanja kako doći do održivog rešenja koje će najzad rešiti situaciju na Kosovu.

Dačić je podsetio na nedavne probleme u vezi s dolaskom ruske humanitarne pomoći na Kosovo i ocenio da je svaki detalj vezan za pitanje statusa i da zato postoje svi problemi koji ometaju život ljudi na tom prostoru.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.