Dačić: Priznavanja nema, šta god Tači izjavljivao

Izvor: Vostok.rs, 06.Nov.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Priznavanja nema, šta god Tači izjavljivao

06.11.2012. -

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je, pred sutrašnji nastavak dijaloga u Briselu da će oni predstavljati nastavak razgovora u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ali da nema ni govora o tome da se dijalog završi obostranim priznanjem.

"Apsolutno je nemoguće da Srbija prizna ovako proglašenu nezavisnost Kosova", naglasio je premijer Srbije u izjavi novinarima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << a na pitanje da prokomentariše izjavu Hašima Tačija da će ishod celog procesa biti međusobno priznavanje, odgovorio: "On može da izjavljuje šta god hoće, isto tako kao što bih i ja mogao da izjavljujem šta god hoću, ali ne želim. Nemamo ništa protiv da razgovaramo o totalnoj i potpunoj normalizaciji odnosa, a to podrazumeva dogovor sa Srbijom i kompromis".

Prema njegovim rečima, važno je da EU taj dijalog vodi statusno neutralno i da nema prisiljavanja da Srbija nešto mora da uradi ukoliko želi da dobije datum za početak pregovora sa EU ili članstvo u Uniji.

"Mi imamo inicijativu, predlažemo i želimo da se to pitanje što pre reši, ali da bi se rešilo ti predlozi moraju da poštuju legitimne interese i Srba i Albanaca na Kosovu", istakao je on.

Izvor: Glas Rusije, Tanjug    
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.