Dačić: Pritisci zbog stavova

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Pritisci zbog stavova

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je trpeo pritiske sa više strana zbog svog stava o razgraničenju Kosova.

On je dodao da Srbija "neće moći da napreduje stalno gledajući iza sebe".

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je trpeo pritiske sa više strana zbog svog stava o razgraničenju Kosova.

On je, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvaranja okruglog stola o razvoju kapaciteta za strateško upravljanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova, naveo da bi Srbija morala da pragmatično pristupi rešenju problema Kosova.

"Poslednjih nedelja bio sam izložen kritikama političara, 'nacionalnih lidera' i lidera stranaka zbog toga što sam pomenuo razgraničenje. Istovremeno, trpeo sam pritisak i od predstavnika međunarodne zajednice koji su ocenili da tim stavom hoću da ugrozim teritorijalni integritet Kosova", rekao je Dačić u Skupštini Srbije.

On je dodao da smatra da je Kosovo u sastavu Srbije, ali da "imamo situaciju da je s jedne strane domaći pravni sistem a da su sa druge

najjače sile sveta".

"Ne verujem da će međunarodne prilike u narednih nekoliko decenija biti drugačije i da će naša pozicija biti bolja", kazao je Dačić.

Dačić je kazao da je uvek insistirao da se pitanje imovine porodice Milošević "što pre reši" i odbacio tezu da je mogao da štiti porodicu bivšeg

lidera SPS.

"Postao sam ministar 2008. godine, a Milošević nije na vlasti od 2000. godine. Nisam imao prilike da ih štitim i uvek sam insistirao na tome da se to pitanje što pre otvori", rekao je Dačić.

On je naveo da se pitanje oduzimanja imovine porodice Milošević sporadično ističe u prvi plan u medijima na isti način kao i potraga za grobom Draže Mihailovića.

"Dokle će Milošević biti alibi za sve neuspehe onih koji su došli posle njega? Tako bih ja mogao da kažem da je za sve kriv Tito, oni kraljevi koji su vladali pre njega... Ne možemo napred stalno gledajući unazad", dodao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srbija mora pragmatično gledati na Kosovo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je trpio pritiske sa više strana zbog svog stava o razgraničenju Kosova i da smatra da Srbija neće moći  napredovati  stalno gledajući iza sebe. On je, nakon otvaranja okruglog stola o razvoju kapaciteta za strateško upravljanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pragmatično rešenje za Kosovo

Izvor: RTS, 16.Jun.2011

Srbija bi morala pragmatično da pristupi rešenju problema Kosova, istakao ministar Dačić i dodao da Srbija neće moći da napreduje stalno gledajući iza sebe...Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je trpeo pritiske sa više strana zbog svog stava o razgraničenju Kosova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.